Zo zagen wij het: nacompetitie duel nummer twéé, NEC – Roda JC

Elke rechtgeaarde NEC’er heeft vandaag natuurlijk gewoon zelf de wedstrijd gekeken, ofwel thuis voor de buis of (ja ja!) in de eigen Goffert. Dus we hoeven verder geen woorden vuil te maken aan een verslag. Een foto zegt immers meer dan duzend weurden. En we hebben foto’s zat!

Oh ja, we hebben trouwens gewonnen. Foto: Rob Koppers

Er mocht weer publiek in het stadion, en dat hebben we geweten. Het waren maar 1500 man. Maar het klonk bij tijden alsof de Goffert vol zat!

 

Wij kwamen al heel vroeg op voorsprong door een wonderschone goal van Bart van Rooij.

Bart viert zijn eigen feestje op de achtergrond. Mooiste goal van het seizoen? Wat een moment ervoor! Een loepzuivere snoeiharde streep vol in de kruising. Foto: Rob Koppers

 

Waar is het feestje? Daar is het feestje! Foto: Rob Koppers

 

Net als tegen Almere City had de tegenstander vervolgens het leeuwendeel van het balbezit, maar defensief stond het bij ons als een huis. Drie centrale verdedigers geflankeerd door twee wervelende backs. Barreto heeft catenaccio naar de Goffert gebracht. Verdedigen als kunst, het kan ook in Nederland.

Van Eijden en Odenthal leren wat het streven is. Foto: Rob koppers

 

Op slag van rust werd het 2-0, nadat een door Bruijn genomen vrije trap matig gekeerd werd en vervolgens door zowel Van Eijden als Janga fanatiek in het net gerost werd. We geven hem aan Janga (die het vandaag, net als wederom Okita, uitstekend deed trouwens!).

Janga ging zo fel voor de bal dat hij er samen mee in het net belandde. Foto: Rob Koppers

 

En nog een keertje, omdat hij zo mooi is! Dit is wat we grote delen van dit seizoen gemist hebben: beleving en passie. Foto: Rob Koppers

 

Uiteindelijk gooide Okita de wedstrijd in de tweede helft in het slot, nadat hij een door Janga verlengde bal van afstand in een leeg doel mikte.

Alles viel vanavond op de juiste plek. Foto: Rob Koppers

 

Jaaaaaaaa! Foto: Rob Koppers

 

En dus krijgen we na een overwegend teleurstellend seizoen gewoon alsnog een heerlijk toetje voorgeschoteld. Zeven goals en nul tegendoelpunten in twee wedstrijden. Wat een weelde!

En nu nog maar één keer winnen en de buit is binnen! Foto: Rob Koppers

 

Conclusie

Ja, natuurlijk. We weten het heus wel. We hebben nog helemaal niks. Als je zondag verliest tegen Emmen of NAC dan staan we alsnog met lege handen. Maar kom op, na het afgelopen seizoen met zo veel sportieve en maatschappelijke ellende, mogen we vanavond aub gewoon even genieten van een heerlijke voetbalpot? Het had alles: spanning, vechtlust, stress, mooie goals, onverzettelijkheid. Als ze weer eens over NEC-DNA gaan blaten dan moeten ze deze wedstrijd maar opzetten. Samen de schouders eronder wanneer het er echt om spant. Kwalitatief niet altijd groots, maar knokken voor elke grasspriet en werken voor elkaar. Dat zien wij graag! Dus inderdaad hebben we nog niks en inderdaad kunnen we na zondag gewoon met lege handen staan. Maar we staan er zondag in elk geval wel! En dat is al heel wat meer dan we zelfs een week geleden nog maar voor mogelijk gehouden hadden. Dus het seizoen is nu al 100x beter dan het zich in april deed aankijken. En de afgelopen twee wedstrijden pakken ze ons niet meer af. Soms is het stiekem toch best fijn om NEC’er te zijn. En soms mag je stiekem best een beetje dromen van nog meer…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.