Medewerkers

Het is al vaak gezegd, maar de meest inhoudsloze functie bij De Trouwe Honden is die van de voorzitter. Een fotograaf, een redacteur, een programmeur, daar heb je wat aan, maar een voorzitter? Wat doet die eigenlijk? De medewerkers van DTH vonden het tijd worden dat ik, als voorzitter, ook maar eens wat nuttigs ging doen. Misschien kon ik wel een stuk schrijven over de mensen die wel iets nuttigs doen bij DTH? Even kort de medewerkers voorstellen vanuit mijn “point of view”. The chairman introducing his men! Off we go!

Daan
Je kent ze wel, de beroemde stille krachten achter een website. Daan is er zo één. Hij raakt niet zo snel in paniek, houdt planningen in de gaten, is meer van het goed luisteren, dan hard roepen en heeft ook nog enige technische kennis. Een hoop, zo niet allemaal, kenmerken die ik zelf niet heb. Daan is goed ingevoerd in de geschiedenis van onze club. En dat is knap wanneer je bedenkt dat Daan geboren is toen ik Fransje Janssen aan het aanmoedigen was op de East side. Iets dat nog voelt als de dag van gisteren trouwens. Geeft ook meteen aan waarom Daan een belangrijke kracht is bij DTH en wat voor een gevarieerd gezelschap we eigenlijk zijn in leeftijd en interesses.

Mark
Een beetje fansite kan tegenwoordig niet meer zonder buitenlandse correspondenten, vandaar dat onze man die opereert vanuit de bakermat van het voetbal een welkome aanvulling was voor ons team. Ondanks de behoorlijke afstand weet Mark vaak toch z’n visie op de club als een insider te etaleren. Live voetbal kijken zit er helaas niet altijd in, behalve dan bij één van de twee plaatselijke profclubs in Sheffield. NEC is voor Mark gelukkig regelmatig te volgen via de welbekende livestreams. Het valt te hopen dat NEC snel weer een stabiele eredivisieclub gaat worden, want live wedstrijden via een streampje uit de Jupiler league zijn er amper (en misschien is dat maar goed ook!). Wat Mark in Engeland te zoeken heeft is mij een raadsel, als we de geruchten mogen geloven had het iets met wat vrouwelijk schoons te maken. Die dame moet wel heel mooi zijn wil je er NEC voor laten schieten.

Maurice
Maurice hebben we weggeplukt van stadionplein 1. Daar scheen hij een hele belangrijke functie te hebben bij de club. Iedere dag liep hij in strak pak rond en was hij wat aan het delegeren. Dat pak is inmiddels verdwenen, maar z’n liefde voor NEC niet. Begin met hem over NEC en hij komt met allerlei mooie herinneringen aanzetten uit lang vervlogen tijden. Maurice bezoekt veel uitwedstrijden met zijn maten en schijnt rond te lopen met een Samen sterk sjaaltje om z’n nek.’

Roy
Roy is niet van de stukjes op de website, hij heeft wel de technische kennis om allerlei technische problemen op te lossen. En aangezien de meeste DTH-ers weinig verstand hebben van ICT is Roy een welkome aanvulling op ons team. Roy heeft niet allen technische kennis, hij heeft ook talent voor organiseren op andere terreinen. Zo regelt hij alles voor het grote zaalvoetbalevenement op de Grote markt.

Sjaak
Al jaren is Sjaak een vaste columnist bij DTH en dat al vanaf het eerste uur. Het voetbal zelf vind hij de belangrijkste bijzaak bij de club en daarom zie je ook dat veel van z’n columns gaan over supporterszaken, veiligheidsbeleid, sfeer, merchandising enz. En over deze onderwerpen, die voor veel andere supporters juist weer bijzaken zijn, kan hij zich dan weer heel druk maken….Maar goed dat tekent Sjaak, de man die naar eigen zeggen een oude lul is, maar dan wel die eentje die geen viagra nodig heeft om opgewonden te raken over alles rond onze club.

Sjef
Raak je net als ik ook in paniek bij termen als PHP, shares, optimalisaties, bots, caching, queries, resolvingsproblemen, downtime, favicons, DDoS, RSS feeds en meer van dat soort apocalyptische computertermen? Nou Sjef dus niet. Hij is onze grote technische site goeroe en als hij ook maar een week niet te bereiken is dan worden we al bang en zien we het einde van de site met rasse schreden naderen. Tussen al zijn computerklusjes door is Sjef regelmatig in het vliegtuig te vinden. Hij is een ware Oostblokgroupie en weet ook hij de typische geneugten van het Slavische volk op waarde in te schatten. Alleen je hebt altijd baas boven baas: Sjef is getrouwd met een Oekraïense, spreekt Oekraïens en is inmiddels Oekraïens staatsburger.

Wichard
Wichard kan alles en doet alles. Scherpe wedstrijdverslagen en bevlogen opiniestukken, het kan allemaal bij Wichard. Niet bang om scherp zaken neer te zetten, maar wel altijd onderbouwd zonder persoonlijk te schoppen. Onmisbare kracht inmiddels voor De Trouwe Honden.

Was getekend,
Bleum, voorzitter DTH

-edit-
Returning the favour, Mark introduceert onze voorzitter:

Bleum
Onkruid vergaat niet zeggen ze wel eens. Gelukkig maar, want DTH zou DTH niet zijn zonder de oprichter en nestor. Wat ooit begon als een onooglijk gestencild blaadje, uitgroeide tot een bloeiend fanzine en verwerd tot deze puike (al zeggen we het zelf) website had nooit zo geweest zonder de inbreng van Bleum. Vaak vervloekt door de enthousiaste medewerkers met de wilde, nieuwe ideeën (‘nou, nou, zouden we dat nou wel zo doen, jongens?’) en in vrijwel alle gevallen net zo intens achteraf bedankt voor het voorkomen van ‘rennen zonder te kunnen lopen’. Altijd op zijn kivieven om het cultuurgoed NEC te koesteren en bewaken en net zo betrokken om minimaal datzelfde bij De Trouwe Honden te doen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.