Onbreekbaar op Dag Nul

Goeoeoeoeoeiemorguh Nijmeguh! Goed geslapen?

Misschien heb je niet goed geslapen door de slechte uitslag van Nederland op het songfestival? Nee toch, who cares? Jammer dat het net niet lukte “de nul” te houden, dat gaan wij vandaag hopelijk beter doen.

Over “nul” gesproken; vandaag is misschien wel “Dag Nul”, de dag waar we vier donkere jaren naar hebben afgeteld, morgen begint dan het nieuwe tijdperk, in de Eredivisie, met de miljoenen van Boekhoorn en een verbouwd stadion.

Maar laten we de druk niet te groot maken en er ook gewoon zoveel mogelijk van genieten. Want hoe geweldig is het om eindelijk weer een wedstrijd te spelen die echt ergens om gaat. Die wedstrijdspanning, dat onrustige gevoel in je donder. In je hoofd wisselen beelden van euforische ontlading en gruwelijke teleurstelling elkaar af.

Een hele stad ontwaakt, Rood Groen Zwarte vlaggen sieren de huizen. Kleurrijke supporters die zo bij NEC horen, zijn weer vol in beeld. Het is fantastisch, hilarisch en hartverwarmend. De peptalks van “The Champ“, de onvoorwaardelijk clubliefde van Hennie Linders, de aanstaande creatieve oprispingen van Schele Daan, dit is maximaal genieten.

Foto: Rob Koppers

Tot nu toe valt alles goed. Wil je een finale tegen NAC nadat het een slopende verlenging heeft gespeeld? Geregeld! Promotie naar de Eredivisie? Het kan, HET KAN verdomme. Onze mannen zullen strijden, wij zitten voor de TV, tussen hoop en vrees, machteloos.

We wensen iedereen heel veel sterkte vandaag. Om de dag door te komen tot het eindelijk zes uur is, om de spanning van de wedstrijd aan te kunnen. Aan het eind gloort de euforie en een dag die je misschien wel nooit meer zal vergeten.

En mocht het mis gaan vandaag, dan blijven we recht overeind, met de borst vooruit, voor altijd, NEC’ers: ‘yu no man broko mi’.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.