De week van …. de regeltjes

De eerste wedstrijd in de Goffert na de lockdown is een feit. Oss werd met 4-0 verslagen, dus we worden weer gewoon kampioen. Het was even kijken hoe het allemaal zou lopen met de Corona regeltjes. Uiteindelijk liep het allemaal wel. Aan looproutes en desinfectie is iedereen inmiddels wel gewend, net als de 1.5 meter, hoewel dat laatste voor de sfeer en een gezellig gesprek met je maten in het stadion een sfeerkiller is. OK, het is een oefenpotje, dus dan is het altijd wel mat qua sfeer, het gaat immers bij oefenpotjes vooral om de gezelligheid en samen wat drinken en lullen over de aankopen. Maar ik ben bang dat met 2000 man in een te groot stadion dit alles ook voor de wedstrijden in de competitie geen positief effect zal hebben op de sfeer. Hoe dan ook, het was lekker weer, 4 goals gezien en we hebben weer even in het stadion gezeten. Prima.

Gisteren kwam NEC met een mail. Uitgeprint net zoveel tekst als het verhaal over die uil van Minerva en inhoudelijk soms net zo wazig.

Neem deze regel: “Word je uitgenodigd voor een wedstrijd? Geef dan alle informatie op die gevraagd wordt bij je aanmelding. Informatie omtrent je seizoenkaart is op de achterzijde van jouw seizoenkaart te vinden.” Wacht even, NEC heeft mijn gegevens, ze mailen mij en toch moet ik mijn SCC gegevens opnieuw invullen? Waarom? Volgens mij is wil je naar de wedstrijd (JA!) en heb je gezondheidsklachten (NEE!) voldoende toch? Het is al best een ge-emmer dus maak het aub zo simpel mogelijk voor je klanten.

En waarom werkt scannen van een mobiel niet bij een e-ticket? Bij uitwedstrijden werkt dat ook gewoon. En je krijgt dus een seizoenkaart, maar je hebt er dus niks aan, want je moet je iedere keer je e-ticket uitprinten? Kan ik de kosten voor de inkt en de printer bij de club declareren? Het is 2020 dit kan toch simpeler zou je zeggen. Of stuur anders de tickets op als optie.

Een tas mag niet groter zijn dan een A4 formaat. Dat je niet met een boodschappentas of koelbox naar het stadion komt is logisch, maar gaan ze echt mensen terug sturen als het handtasje van mevrouw 2 centimeter groter is? Het zal wel zijn vanwege het fouilleren en de tijd die je daarmee kwijt bent, maar zeg dan neem niet teveel mee (in een tas), dit zal het inloop proces versnellen en zo zullen de rijen korter zijn. Klinkt beter dan zo’n regel. En geen eten en drinken meenemen snap ik wel (scheelt inkomsten). Maar covid-19 technisch gezien valt het niet uit te leggen. Een snoepje uit eigen zak is veiliger dan kopen aan de balie met rijvorming, contact en betaling.

De rest van de lange mail is een brei met de standaard regels die overal in corona tijd gelden. Het hoort er allemaal bij in deze tijd. We mogen als voetbalsupporter al blij zijn dat we weer kunnen gaan. Opmerkelijk , want supporters zijn de nationale paria. Voor de politiek, het grote publiek en de media is er amper nuancering tussen hooligans en voetbalsupporters. Ze worden vaak onterecht op één grote hoop gegooid. En daar waar over allerlei groepen met verschillende achtergronden en voorkeuren heel voorzichtig op tenen wordt gelopen, daar maakt dat voor voetbalsupporters niets uit. Niemand die zich daar druk over maakt. Rellen op het Malieveld? Komt door hooligans en voetbalsupporters. Rellen in een multiculturele wijk? Het komt door voetbalsupporters. Racisme op social media geen probleem. In een stadion? De wereld is te klein. En nee ik praat het hier niet mee goed, want iedere vorm van racisme is verwerpelijk. Maar als er één groep blijkbaar wel over één grote kam geschoren mag worden zijn het de voetbalsupporters wel. Waarschijnlijk zijn meppende agenten voor viruswaanzin mensen ook opeens hooligans en het valt me nog mee dat de fake news media niet al met de theorie gekomen zijn dat Covid-19 door hooligans is verspreid.

We liggen dus ook nu weer onder een vergrootglas en blijkt het aantal besmettingen in een stadion licht te stijgen, dan hebben ze weer een excuus, met Bruls voorop, om de boel weer op slot te gooien. We zullen dus als supporters ons best moeten doen en deze regeltjes even moeten accepteren, zoals we eerder ook al een hoop andere belachelijke regels hebben moeten slikken. En hopen dat het snel weer normaal gaat worden. En oh ja ik schreef het hier even … HUP NEC! In het stadion mag het namelijk niet.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.