De week van … de angst van Theo

Ik zag laatst stadionmanager Theo van Benthum lopen. De angst stond in zijn ogen. Niet vanwege de enorme waterschade van afgelopen storm. Dat is ook niet fijn, maar dat lossen hij en zijn mannen wel op. Nee, hij is nog één van de weinigen bij NEC die nog niet “geoutsourced” is. Dan komt er zo’n bedrijf dat tegen een zeer geringe vergoeding (een deel van) de organisatie overneemt, maar door slimme strategieën wordt de club daar per saldo beter van. Noem mij ouderwets, maar ik heb daar geen fijn gevoel bij vanwege de simpele reden dat er in mijn ogen maar één belang moet zijn en dat is NEC en niet ook nog de belangen van een zakelijke partner. Maar misschien heb ik het mis en blijkt het een briljante vondst waar onze club alleen maar beter van kan worden. Wel weer jammer dat het nieuws dan net twee dagen na de supportersavond naar buiten komt. Dat was een mooi moment geweest om mij en andere supporters die wat sceptisch t.o.v. dit soort ontwikkelingen staan te overtuigen van het tegendeel.

Misschien is het ook iets om de gemeente Nijmegen mee te nemen in dat outsourcen. Dan nemen zij de huur over en het onderhoud en regelen ze ook even een de verbouwing. Wordt onze Theo opeens een gemeenteambtenaar en vangt de gemeente de recette van de wedstrijden en andere evenementen in het stadion. Ik zou een poging wagen, Misschien trappen ze er in! Zie je Theo, niet bang zijn, dat outsourcen is zo gek nog niet! Maar doe mij een lol en betrek gewoon ook de grond in de deal, dan kapt Wim gewoon per ongeluk een boompje. Alleen om Vergunst van Groen links even te sarren. Ik heb niets tegen een andere mening en zelfs het verhaal om de huid zo duur mogelijk te verkopen, vind ik op zichzelf niet verkeerd en te verdedigen. Maar waar ik slecht tegen kan is wanneer dit beleid niet consequent uitgevoerd wordt. Ook Doornroosje is een bedrijf, ook op voorhand failliete groenwinkels zijn commercieel en ook kunstateliers maken winst. Dan ook daar die strenge financiële stellingname denk ik dan en niet dat populistisch Nijmegen Oost links grachtengordel geleuter als het over NEC gaat. Voor wie denkt dat De Trouwe Honden opeens politiek zijn geworden verwijs ik graag even naar het feit dat dit een persoonlijke mening is en dat ik die even kwijt wilde na het artikel in de Gelderlander gelezen te hebben over de stadionverkoop onderhandelingen. DTH spreekt geen politieke voorkeur uit. Wij zien niet blauw, groen of rood, maar rood groen en zwart.

Over rood groen zwart gesproken: Door die interlandwedstrijden die het aangluren niet waard waren was er even geen NEC. Verschrikkelijk zo’n week. Het enige voordeel van de nederlagen van Oranje is dat ze in het jubileumweekend van de club (14-15 november) niet aan de bak hoeven voor de play offs. Geen stress dus voor stichting de Bloedkuul, want die kunnen gewoon hun jaarlijkse NEC kenner quiz houden.
Zo, deze jongen gaat de olie peilen en dan op naar Duitsland. Zouden we weer 3 punten meenemen uit Limburg?

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.