De week van…de deadline

Vorige week haalden we al een paar broodnodige versterkingen binnen, maar of dat ook voor de zwak bezette spitspositie zou gaan lukken bleef lang spannend. Op 31 augustus lukte het: we verwelkomen Mihai Alexandru Roman, geboren op 31 mei 1992 en 1.90 meter lang, die vorig seizoen bij de Roemeense middenmoter Pandurii Târgu Jiu 16 keer scoorde in 32 competitiewedstrijden. Op papier (en op youtube) lijkt Roman een spits waar we veel plezier aan kunnen gaan beleven.

Nu die veel te lange transferperiode voorbij is, kan de balans worden opgemaakt. We zitten in Categorie 1 en zijn financieel nog lang niet gezond, maar met vermoed ik, kunde, hard werken, creativiteit, Futuralis en de hulp van wat investeerders, is er een aardige selectie bij elkaar geharkt. Een selectie die zich als team nog moet ontwikkelen en bewijzen. In vergelijking met de voorbereiding kan het basiselftal straks zomaar op 6 plaatsen anders zijn: Hannes Halldórsson, Todd Kane, Bart Buysse, Marcel Ritzmaier, Joey Sleegers/Mohamed Rayhi en Mihai Roman hebben de voorbereiding (grotendeels) gemist. De echte voorbereiding begint dus eigenlijk nu pas. Het kan nog wel even duren voor we het echte NEC te zien krijgen.

Met twee overwinningen op zak moeten we heel tevreden zijn. Het voetbal dat NEC tot nu toe heeft laten zien was namelijk, tja, gewoon slecht. Individueel zijn er zeker lichtpunten: Van Eijden degelijk en een leider, Golla stoïcijns, Bikel onvermoeibaar en natuurlijk Navarone Foor, die als verdedigende middenvelder meer ruimte krijgt voor zijn acties. Over keeper Halldórsson maak ik me wel wat zorgen. Na de foutjes tegen Heracles en Ajax, vond ik ‘m tegen Willem II onzeker ogen. Een keeper die twijfel uitstraalt is een ramp voor de verdediging. Laten we hopen dat z’n optredens bij IJsland zijn zelfvertrouwen een boost geven.

Ken je trouwens die mop over die weigerbelg die naar Leeds United zou vertrekken?…die ging niet. De clubleiding heeft zich niet laten chanteren door Leeds en Limbombe, en vastgehouden aan het gewenste transferbedrag. Hopelijk vindt Limbombe snel zijn motivatie terug en gaat hij zich in de kijker spelen bij clubs die de gevraagde transfersom wel willen betalen.

Limbombe heeft zich gek laten maken door het vooruitzicht van een flinke salarisverhoging bij een club uit de Engelse Jupiler League. Waar moet dat heen met onze Eredivisie? Hebben die Engelse Championship clubs nou echt zoveel meer geld tot hun beschikking? Het antwoord is nee en ja. Een paar weken geleden las ik hierover in de Voetbal International. De gemiddelde clubomzet ligt in het Championship een kleine 10% onder Eredivisie niveau. De Engelsen geven echter alleen aan salarissen al meer uit dan hun omzet (NEC nog geen kwart)! Vroeg of laat leidt dit natuurlijk weer tot allerlei financiële drama’s, maar ondertussen roven deze Engelse charlatans de Eredivisie verder leeg. Die Engelsen gun ik ‘hillemuil necs’, chapeau dat de clubleiding de poot stijf heeft gehouden.

Dit weekend even geen wedstrijd van ons eigen NEC maar wel een hele belangrijke voor het Nederlands elftal. Het zou verdomd jammer zijn als we volgend jaar een EK hebben, om de hoek in Frankrijk en dat we daar niet bij zouden zijn. Dus Hup Holland!

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.