Wielaert onderuit, Leiwa wint weer en Holman scoort!

Gisteravond werden de derde en laatste voorrondes voor de Champions League afgewerkt en twee oud-NEC’ers kwamen in actie. Robbie Wielaert ging met zijn FC Twente (voor hoe lang nog?) kopje onder tegen Arsenal, maar mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten. De eerste helft hadden de Tukkers namelijk toch echt op voorsprong moeten komen tegen de Londonse topclub, maar Wielaert werd een beetje overmoedig naar de wedstrijd: ‘Bij ons moeten de kleine foutjes uit ons spel en dan denk ik dat we in Londen ook nog best een kans kunnen maken.’ We zullen het er maar op houden dat de lucht in arnep hem parten speelde!

Op Cyprus zette Jeffrey Leiwakabessy met zijn nieuwe club Anorthosis Famagusta wel een grote stap richting de Champions League, op eigen veld deelde de Cyprioten een gevoelige klap uit aan het Griekse Olympiakos. Famagusta won voor bijna 11.000 uitzinnige fans verrassend met 3-0, maar moet over twee weken nog wel overeind blijven in de hel van Athene! Als dat lukt is de stunt compleet want nog nooit eerder plaatste een club uit Cyprus zich voor de Champions League!

Ook Brett Holman kwam in actie met AZ in en tegen Genoa, waar AZ na een voortvarende start (zonder dat ook maar een speler van Genoa de bal had getoucheerd) de score opende door wie anders dan Brett Holman! Een hoge bal van Héctor Moreno door het centrum belandde bij Holman, die doelman Rubinho met een laag schot passeerde. Maar na een rode kaart van Ryan Donk werden de Alkmaarders overlopen en verloren uiteindelijk met 3-1 van de Italianen. Jeremain Lens bleef geblesseerd achter in Alkmaar en kwam dus niet in actie.


Hier de beelden van Genoa-AZ, met de goal van Brett Holman

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan