Tim Janssen: “Ik ben nog niet klaar bij NEC”

Vorig seizoen plukte NEC hem voor enkele tonnen weg bij RKC Waalwijk en leek Tim Janssen een mooie toekomst in Nijmegen tegemoet te gaan. Blessureleed en een vormcrisis bepaalden echter anders. Nu vecht de 22-jarige Eindhovenaar voor eerherstel. "Ik ben nog niet klaar bij NEC", klinkt hij strijdvaardig.

"Vorig jaar was een heel vervelend jaar voor mij", zegt hij tegenover VoetbalVandaag. "Ik was regelmatig geblesseerd en heb wedstrijden gespeeld terwijl ik eigenlijk niet fit was. Dat werkt natuurlijk niet in je voordeel", weet Janssen, die in 2007 nog de Europese titel met Jong Oranje veroverde. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen moet Janssen zich voorlopig schikken in een rol als reserve achter Johnny van Beukering. "De trainer (Mario Been, red.) wil zoveel mogelijk spelen met de vaste basisspelers", weet de spits. "Daar hoor ik momenteel niet bij, maar ik ga wel knokken om mezelf van mijn beste kant te laten zien."

De mindere periode waar Janssen zich momenteel in bevindt is een nieuw hoofdstuk in een loopbaan waarin de jongeling al uitkwam voor vier verschillende clubs. Na twee seizoenen eerste divisie, bij respectievelijk FC Zwolle en FC Eindhoven, viel hij in het seizoen 2006/07 op door bij eredivisionist RKC Waalwijk tienmaal het net te vinden. Een transfer naar NEC volgde, maar die club lijkt hem nu alweer te willen slijten. "Daar is wat mij betreft nog geen sprake van", laat Janssen echter weten. "Ik ben nog niet klaar bij NEC."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan