De, nieuwe, beoogde spelers; een tussenstand

Vandaag in de Gelderlander.

Radomski beoogd opvolger van Vadocz, Pavlovic bijna afgerond, Troisi definitief afgevallen als mogelijke versterking NEC.

Arek Radomski is eer­ste keus om bij NEC de opvolger te worden van de naar Osasuna vertrokken Hongaar Krisztian Va­docz. De 31-jarige Pool traint de ko­mende dagen mee in Nijmegen. Radomski, dertigvoudig Pools in­ternational, stond de afgelopen drie jaar onder contract bij Austria Wien, maar is nu transfervrij.

Radomski kent het Nederlandse voetbal (en de taal) van haver tot gort. Als zeventienjarige begon hij zijn profloopbaan bij Veendam. Tussen 1997 en 2005 speelde hij acht seizoen bij Heerenveen. Daar maakte hij een spectaculaire ont­wikkeling door als verdedigende middenvelder en schopte hij het zelfs tot Pools international.
Drie jaar geleden verhuisde Ra­domski naar Austria Wien. Met de club uit de Oostenrijkse hoofdstad veroverde hij in zijn eerste seizoen zowel de titel als de beker. Het af­gelopen jaar kwam hij als gevolg van een afgescheurde kruisband slechts mondjesmaat in actie.

„Wij kennen zijn capaciteiten na­tuurlijk uit de periode dat hij bij Heerenveen speelde”, aldus tech­nisch directeur Carlos Aalbers. „ Daar bestaat geen twijfel over. Al­leen is hij er het afgelopen seizoen een hele tijd uit geweest met een blessure. Vandaar dat wij hem nog een keer goed willen bekijken.”

James Troisi is definitief afgevallen als kandidaat voor de linksbuiten­positie bij NEC. Samen met hoofd­scout Leen Looyen en assis­tent- coach Ron de Groot heeft Aal­bers de Australiër aan het werk ge­zien tijdens het olympisch voet­baltoernooi. Gedrieën kwamen zij tot het oordeel dat Troisi niet de speler is die NEC zoekt. Aalbers: „Dat staat los van het feit dat hij slecht speelde tegen Argentinië. Dat kan een keer gebeuren. Maar al snel tot de conclusie dat hij eer­der een aanvallende middenvelder is dan een linkerspits. Het heeft daarom geen zin om die jongen nog een keer naar Nijmegen te ha­len voor een proefperiode.’

Predrag Pavlovic staat nog wel op het kandidatenlijstje van NEC. Sterker nog, de Nijmeegse club heeft al overeenstemming bereikt met Napredak Kruševac, de werk­gever van de Servische aanvaller. „ Ook met de speler zelf zijn we er in principe uit”, aldus Aalbers. „Dat is maar goed ook, want intus­sen is er ook een grote club uit Ser­vië op het toneel verschenen. Maar de speler zelf heeft zijn zin­nen gezet op Nederland.”
„We hebben in China nogmaals met hem gesproken. Daarbij kregen we de bevestiging dat het een jongen is met een hele goede mentaliteit.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan