Meer supporters naar Moskou dan naar Kerkrade!

Dat uitwedstrijden in de competitie niet meer massaal door NEC supporters worden bezocht is helaas alweer een tijdje een feit. De uitwedstrijd van a.s. zaterdag tegen Roda JC zal door (slechts!) honderdvijftig supporters worden bezocht. Ondanks de goede prestaties van ons team en de hoge prijzen die ook voor dit duel gelden blijft het jammer dat het uitvak nog niet voor helft gevuld zal zijn. Volgens Lonneke (veiligheidscoördinator) is er op dit moment één bus helemaal vol en wordt nu de tweede bus verkocht. De overige supporters zullen de wedstrijd door middel van de autocombi bezoeken.

De UEFA Cup wedstrijd tegen Spartak Moskou zal door meer NEC supporters worden bezocht. Vorige week zijn er via NEC 190 visums aangevraagd. Volgens Lonneke zijn er nog ongeveer honderd supporters die zelf een visum hebben geregeld of met de businessclub reizen. Dit betekent dat ons cluppie in Moskou gesteund zal worden door ongeveer driehonderd supporters.

Om dan toch maar even wat vergelijkingsmateriaal er bij te pakken. Feyenoord is tot op heden de Nederlandse club die de meeste supporters heeft meegenomen naar Moskou. In 2001, toen Feyenoord nog wel eens een fatsoenlijk potje wist te ballen speelde het in de poulefase van de Champions League ook tegen Sparta Moskou en werd gesteund door slechts 150 Rotterdamse fans. Ajax en Willem II deden het in respectievelijk de Champions League en UEFA Cup niet beter. En de nummer vijf van Italïe, Udinese kwam met slechts 40 supporters naar Rusland. Zo slecht doen we het Europees blijkbaar nog niet…

Daan

 
Driehonderd supporters naar Moskou!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan