NAC moet afkoopsom betalen voor Lok

NAC wil Cees Lok deze week nog presenteren als opvolger van de vrijdag ontslagen Ton Lokhoff.

De Bredase club is met het bestuur van NEC, waar de 39-jarige Lok veertien dagen geleden hals over kop opstapte, in onderhandeling over een afkoopsom.

NEC laat de trainer niet zomaar oiverstappen. Het voortijdige vertrek van Lok, die op maandag 19 december een briefje stuurde met daarin (zonder verdere verklaring) het verzoek om zijn contract te ontbinden, deed zowel de spelers als de supporters in Nijmegen versteld staan. NEC stond op dat moment vierde op de ranglijst van de eredivisie.

Voorzitter Hans van Delft van NEC bevestigde gisteravond het nieuws dat de Bredase club druk bezig is om Lok te contracteren. ,,NAC heeft een verzoek gedaan om te mogen onderhandelen. Maar wij zijn wel vasthoudend in onze eis dat er geld op tafel moet komen. Als de zaak andersom zou spelen, moeten wij als club ook betalen’’, zegt Van Delft.

Op de vraag of het overhaaste vertrek van Lok nu in een ander daglicht is komen te staan, wilde de NEC-preses geen direct antwoord geven. Maar de overstap naar NAC komt nu wel erg ’toevallig’ over.

Lok en NAC zijn er samen al uit. Als de clubs vandaag overeenstemming bereiken staat de nieuwe trainer woensdag voor de groep.

In NAC-kringen is wel vreemd opgekeken dat directeur Theo Mommers aan sponsors dit weekeinde het nieuws over de opvolger van Lokhoff al liet uitlekken. De spelers weten formeel nog van niets en de club is nog volop in onderhandeling met NEC. Het lijkt een ongebruikelijke handelwijze voor een betaald voetbalclub die juist dit seizoen veel kritiek te verduren kreeg over de communicatie tussen de leiding en de achterban.

Als NEC voet bij stuk houdt en een flinke afkoopsom verlangt, hangt er aan de omwenteling in Breda een flink kostenplaatje. Jan Reker (directeur van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal) onderhandelde de afgelopen dagen namens Lokhoff over het afkopen van diens nog anderhalf jaar doorlopende verbintenis. Daarnaast moet NAC ook Lokhoffs assistent Nico van Zoghel, die tegelijk op straat werd gezet, uitbetalen.

NAC speelt volgende week woensdag tegen RKC Waalwijk al z’n eerste wedstrijd na de winterstop.

Bron: Algemeen Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan