NEC krijgt speler van Manchester United op proef

NEC krijgt deze week Manchester United-middenvelder David Jones (21) op proef. De international van Engeland onder 21 wordt mogelijk de vervanger van José Valencia, die de Nijmegenaren per direct heeft verlaten.


Bevalt de eerder dit seizoen aan Preston North End uitgeleende speler, dan wordt hij voor de rest van het seizoen door NEC gehuurd.


David Jones liet in Engeland weten dat de overgang rond is, maar dat vindt technisch directeur Leen Looyen van NEC veel te voorbarig: ,,Deze jongen is ons aangeboden. We gaan vanaf 5 januari een week lang bekijken of hij een versterking voor ons is. Op dit moment staat Jones onder contract bij Manchester United, en daar willen ze talenten graag op het vasteland ervaring op laten doen. Aangezien ik goede contacten met die club heb, kwamen ze bij ons uit. Ik wil niet zeggen dat dit het begin is van een samenwerking met United, in eerste instantie zou het om een eenmalige deal kunnen gaan. Maar wie weet wat er in de toekomst gebeurt’’, zegt Looyen.


NEC heeft gisteren met onmiddellijke ingang afscheid genomen van José Valencia. De Zuid-Amerikaan kwam in de Goffert weinig meer aan spelen toe. Bovendien kampte hij met privé-problemen. Op verzoek van Valencia is zijn tot 2007 lopende verbintenis per 1 januari ontbonden. In zijn geboorteland Ecuador hoopt de oud-Ajacied een nieuwe club te vinden. Lukt dit niet, dan keert hij wellicht terug naar Nederland.


Bron: Algemeen Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan