Grot mogelijk in basis bij topper in De Goffert

NEC kan vanavond een flinke stap zetten naar misschien wel de gedeelde eerste plek in de eredivisie. De Nijmeegse ploeg ontvangt thuis koploper RKC. Voor de enige andere ploegen met meer punten dan NEC, Feyenoord en AZ, staan zware uitwedstrijden tegen respectievelijk Ajax en Vitesse op het programma.

Vooral voor Guillano Grot kan de wedstrijd een bijzondere worden. De 22- jarige aanvaller staat vanavond mogelijk voor het eerst in de basis tijdens een competitiewedstrijd van NEC. „Dat is nog niet zeker”, zei Grot gisteren na de training. „ Als Bart van den Eede kan spelen, speelt hij. Maar het is mooi als het zo zou zijn.”


Van den Eede kampt met een hamstringblessure en heeft afgelopen week amper getraind. „ Ik voel het alleen als ik een lange sprint trek. Maar we moeten natuurlijk voorzichtig zijn. Pas tijdens de warming- up zullen we beslissen of ik kan spelen.”

Grot kwam afgelopen zaterdag tegen FC Twente net voor rust in het veld voor de lange Belg. Tegen de erkende beul Daniël Majstorovic kwam hij er niet aan te pas. „ Het was voor het eerst dat ik tegen een verdediger speelde die zo sterk is. Hij heeft veel meer ervaring, dat komt bij mij ook wel. Ik had gedacht wel twee duels van hem te kunnen winnen, maar ik verloor ze allemaal.Toch was ik niet teleurgesteld na afloop. Ik zie het als een goede ervaring. Van den Eede zei ook dat ik me er niet druk over moest maken.”


Tegen FC Utrecht viel Grot in op rechts en oogde hij veel dreigender dan in het centrum. „ Ik was toen inderdaad gevaarlijker, maar toch voel ik me prettiger in het centrum. Maar tegen Twente was ik ook na vijf minuten kapot. Het tempo lag zo verschrikkelijk hoog.”


NEC mist Romano Denneboom en de gisteren aan zijn schouder geopereerde Rutger Worm. Die heeft ongeveer drie maanden nodig om te revalideren. Bij RKC ontbreekt aanvaller Hans van de Haar. De aanvaller heeft last van zijn dijbeen. Verder ontbreken de geblesseerden Tim Bakens, Michael Krohn- Dehli, Robert Fuchs, Cerezo Fung A Wing, Jerold Promes, Didi Longuet en Lion Axwijk. Sjack van Rijsbergen is geschorst. 

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan