Tumba ‘stopt ermee’, Govedarica ‘wil verder’

Bij NEC lopen tien contracten – inclusief twee huurovereenkomsten – af. Jeffrey Leiwakabessy zal bijtekenen. Maar welke NEC’ers krijgen straks de mogelijkheid hetzelfde te doen? Negen hoofdrolspelers buigen zich in het Turkse Antalya over de vraag: waar speel jij komend seizoen?PATRICK AX

“Ik heb van de voorzitter (Hans van Delft, red) gehoord dat hij binnenkort een keer met me wil praten. Dat kan een goed teken zijn. Zou Roda JC geinteresseerd in me zijn? Ik zou wel heel dom zijn om nu op clubnamen te reageren.”

BJÖRN VAN DER DOELEN

“Mijn situatie is heel anders dan die van de meeste jongens. Mijn contract bij Twente loopt gewoon nog een seizoen door. Ik ben ook helemaal niet met volgend jaar bezig. Ik ben allang blij dat ik sinds kort bij NEC eindelijk weer aan spelen toekom. Wat er met mij gebeurt, hangt vooral van Twente af. Wat wil de club? Maar één ding is zeker. Als trainer René Vandereijcken zijn contract verlengt, zal ik er niet terugkeren. Dan zou ik opnieuw op de tribune belanden. Dat is voor niemand goed. Niet voor de club, want ik ben gewoon best een dure jongen, en niet voor mij. Ik heb het naar mijn zin in Nijmegen. Misschien is Twente bereid me komend seizoen opnieuw aan NEC te verhuren. Als die club tenminste tevreden genoeg over me is.”

DEJAN GOVEDARICA

“Wat er ook gebeurt, ik zal nog niet stoppen met voetballen. Misschien wil NEC mij houden. Prima. Met mijn 34 jaar breng ik voor deze jonge toch de nodige routine mee. Misschien wil NEC mijn contract niet verlengen. Kan ook gebeuren. Dan zoek ik gewoon een andere club voor waarschijnlijk één seizoen. Ik voel me nog fit genoeg.”PASCAL HEIJE

“Ik ben nog helemaal niet bezig met volgend seizoen. Zo gek is dat toch niet. Ik ben na mijn blessures eindelijk volledig fit en het is nu aan mij om een basisplaats en daarmee ook contractverlenging bij NEC af te dwingen. Het gaat gelukkig steeds beter. Ik zit steeds lekkerder in mijn vel. Vooral nu ik zoals in de laatste oefenwedstrijd tegen München 1860 een kans krijg op het middenveld. Dan gaat het voetballen vanzelf, hoef ik niet te veel na te denken. Als rechtsback ligt dat anders. Maar als de trainer me daar opstelt, is het ook goed.”

YOUSSOUF HERSI

“Ik heb al van meerdere clubs aanbiedingen gehad. Maar ik wacht eerst af wat NEC wil. En Ajax natuurlijk. Ik ben nog steeds eigendom van die club. Ik sta voor alle opties open, maar ik ga als eerste met NEC praten. “

DENNIS DE NOOIJER

“Ik ga ervan uit dat ik komend seizoen bij Sparta speel. Die club wil me nog altijd graag hebben. Ik heb ook hoop dat ik misschien zelfs dit seizoen nog een overstap zal kunnen maken.

Ik weet natuurlijk zeker dat ik NEC straks zal gaan verlaten. Ik doe dat niet met een nasmaak. Ik heb in Nijmegen twee hele mooie jaren gehad.”

RENÉ VAN RIJSWIJK

“Ik besef ook wel dat ik bij NEC niet voor contractverlenging in aanmerking kom. Ik heb al in allerlei kranten gelezen dat er belangstelling voor mij zou zijn van Cambuur. Ik zeg je heel eerlijk: ik weet nog van niks. Al zou Cambuur op zich natuurlijk ideaal zijn. Ik woon in Leeuwarden en heb vroeger bij die club een mooie tijd gekend.

Of ik bang ben straks geen club meer te krijgen? ‘Bang’ is niet het goede woord. Maar soms houd je er voorzichtig rekening mee. Het is niet eenvoudig om in deze tijden, als je nauwelijks aan spelen toekomt, een nieuwe club te vinden.”

ZICO TUMBA

“Ik stop met profvoetbal. Ik mag al twee jaar weg bij NEC maar er heeft zich geen club gemeld, waardoor ik nog steeds hier zit. De voorbije drie jaar hebben niet gebracht wat ik ervan verwachtte. Het plezier in het voetbal ben ik langzaamaan verloren. Ik ga met mijn familie terug naar Frankrijk. Misschien dat ik nog besluit op een lager niveau te gaan voetballen of zo. Ik ben nu zes jaar in Nederland. Het is mooi geweest.”MIKE ZONNEVELD

“Ik heb al een tijdje een aanbieding van NEC en NAC. Ik weet nog niet wat ik volgend jaar doe. Ik hoor voortdurend verhalen dat ik al bij NAC zou hebben getekend. Op dit trainingskamp is ’t niet anders. Het begon al toen we op Eindhoven Airport in het vliegtuig stapten en ook de selectie van NAC daarin bleek te zitten. Als ik hier in ons hotel een praatje maak met Marcel Koning wordt er meteen geroepen: ‘Zie je wel, hij heeft allang een overeenkomst in Breda’. Dat is dus niet waar. Ik ken Marcel Koning natuurlijk al heel wat langer dan vandaag.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.