NEC binnen twintig minuten langs FC Wageningen

Het kostte de Nijmegenaren vandaag weinig moeite om de finale van het Gelderland Toernooi te bereiken, na 20 minuten stond NEC al met 0-2 voor en door de laksheid van de voorhoede van NEC bleef het daar ook bij.

De verdediging van de eerste divisionist werd gelijk vanaf het begin af aan zoekgespeeld.

Na 14 minuten scoorde Frans Janssen de openingstreffer en 3 minuten later was het Helsper die die 0-2 achter Suvee schoof.

Trainer Pim vd Meent kon terugkijken op een geslaagd optreden van zijn ploeg tegen de Wageningers, vooral in de 1e helft hadden de NEC?ers de Wageningse verdediging helemaal zoek gespeeld. Af en toe kwam er nog wat gevaar van spits Norrie van FC Wageningen, maar die tuinde de hele tijd in de buitenspelval van de Nijmegenaren.

In de 2e helft had NEC het ook wel gezien en werden er wat meer kansen weggeven.
Kopduel met Vievermans
Maar er kwam geen hoop voor de Wageningers want telkens stond Harry Schellekens er dan toch weer die zijn doel droog hield.

Ook Mulderij,Visser,De Groot,Vievermans & Frans Janssen kwamen positief naar voren voor de 2.000 toeschouwers op Monnikenhuize.

Voor de rest kopte Janssen nog een keer op de lat en verzuimde arbiter Hobe om de bal op de stip te leggen toen De Groot onderuit werd gehaald door Radstaat.

NEC maakte zich er niet druk om want de buit was binnen.

Na de wedstrijd is de selectie naar Zandvoort vertrokken om zich daar in alle rust voor te bereiden op de finale van de GelderlandCup.

FC Wageningen-NEC (0-2) 0-2
14. F. Janssen 0-1
17. Helsper 0-2