Weersomstandigheden hoogtepunt in Groesbeek

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen waren De Treffers vanmiddag sparringpartner van de Nijmeegse Eredivisionist. De omstandigheden op Sportpark Zuid waren beter dan de wedstrijd. Bij een lekker zomerweertje kwam NEC voor 2.500 toeschouwers na 6 minuten spelen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Frans Janssen.

En nadat een vrije trap van Henk Grim op de paal belandde en een lobje van Ronnie de Groot op de lat, kopte Frans Janssen ook nog eens op de paal. Aan de andere kant had Harrie Schellekens ondertussen zijn hangmat tussen de palen gebonden want die had een hele rustige middag. Na ruim een half uur spelen kwam NEC eindelijk op een 0-2 voorsprong. Albert Helsper kopt een voorzet van de Groot binnen en 6 minuten later schiet Henk Grim een strafschop binnen 0-3.
Grim benut de strafschop
In de 2e helft verwachtte heel NEC eigenlijk dat de Treffers(die pas een week in training zijn) definitief in elkaar zouden zakken maar prompt scoorde de Treffers de 1-3. Na goed voorbereidend werk van Frank Wijnhoven schreef Frans Nas de ere treffer op zijn naam. Verder liet NEC het echter niet komen en aangezien Vrijdagavond de GelderlandCup alweer op het programma stond haalde ook zij niet het onderste uit de kan en zo werd de 2e helft gezapig.

Een kwartiertje voor tijd geeft Hans Wanders voor en Paul Meijers kopt de eindstand op het bord.