Zo zagen wij het: AZ – NEC (deel 2)

Het uitspelen van het restant van AZ – NEC was in allerlei opzichten bijzonder.

Het was met zes seconden reguliere en vijf minuten blessuretijd, de kortste uitspeelwedstrijd ooit in de eredivisie. Ook bijzonder, maar liefst 237 NEC supporters wilden dat graag met eigen ogen zien. Bovendien was de reden voor dit restantje traumatisch: hoe blij zijn we allemaal niet, dat er gespeeld (en gewonnen) werd vóór Bas Dost en mét Bas Dost, thuis op de bank weliswaar maar hij is er nog?

Een aspect dat wat ondersneeuwde was het sportieve belang. De laatste driepunter was van 23 september tegen FC Utrecht! Daarna volgden vijf gelijke spelen en twee nederlagen. Degradatiestress, here we come. Gezien het onvermogen om de deur achterin op slot te gooien was er dus alle reden voor een vochtige bilnaad.

AZ miste nog een gigakans, dus op slot zat het ook nu niet, maar het bleef bij de 1-2 voor NEC. Het gevoel dat uit deze spelersgroep veel meer te halen moet zijn, blijft natuurlijk

Nog twee kansen om dit kalenderjaar enigszins positief af te sluiten. Zaterdag in Zwolle en op 15 december thuis tegen Fortuna Sittard. Ja, en ook nog een bekerpotje tegen de amateurs van GVVV.

Wat in ieder geval altijd zal beklijven van de editie AZ – NEC seizoen 2023-2024 is, dat het de wedstrijd was van Bas Dost. Hij scoorde een schitterend doelpunt, gaf een assist, ging neer en stond weer op. Leve Bas Dost!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.