Heerlijk avondje is gekomen

De dag van Sinterklaas is een vreemde eend in de bijt als het aankomt op de historie van NEC. Het zal de enige dag van het jaar zijn waarop NEC alleen wedstrijden heeft gespeeld in jaren waar de dag op een zondag viel en dus nooit een avondwedstrijd speelde. Niet geheel verrassend natuurlijk, want er zijn maar weinig jaren geweest dat NEC een publieksmagneet was en de concurrentie aangaan met pakjesavond was dan ook geen reële optie. De laatste keer dat pakjesavond op een zaterdag gevierd werd plande de KNVB er listig omheen trouwens, met 4 wedstrijden op vrijdag en 5 op zondag.

In 1971 zorgden Cas Janssens (de voorganger van Vleminckx als nationale topscorer bij NEC) en Theo de Jong (latere Uefa Cup winnaar met Feyenoord) voor een vroeg pakje voor de 12.000 toeschouwers die de derby tegen Vitesse bezochten (2-0). In 1976 voegde NEC daar nog een klinkende 3-0 overwinning tegen topclub Sparta aan toe, doelpunten van Sije Visser, Kees Kornelis en Jan Hoogendoorn

Zoals NEC betaamt speelden we ook zelf wel eens Goedheiligman. In 2004 ging het op zondagmiddag in De Kuip vlak voor tijd mis. Het knappe evenwicht (Kuijt en Barreto scoorden) werd verstoord toen Kalou vlak voor tijd de roe over NEC legde. In 1954 tenslotte beleefde onze club een pijnlijke dag toen het nieuwe Alkmaar ’54 haar oprichtingsjaar opluisterde met een eclatante 6-1 overwinning, rechtermiddenvelder Henk Hendriks redde de eer.

De laatste keer dat we op 5 december dienden op te draven, was in Waalwijk in 2021. Door alle corona-perikelen mochten er geen supporters aanwezig. Ook deze keer speelde ons cluppie voor Sinterklaas en werd er in de laatste minuut met 2-1 verloren van RKC.

Prettige avond!

SinterPoutilo!

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.