De week van … ChatGPT

Je zal het wel meegekregen hebben, zelf een tekst schrijven is verleden tijd, je laat dat gewoon over aan ‘Chat GPT’, een online AI-programma. Dus, vroeg ik mij af wat het voor mij kan betekenen, want een mooie column door een druk op de knop, hmm, laat maar komen.

Even een leuke vraag bedenken. Wat dacht je van:

Wordt NEC ooit landskampioen?

Misschien een vraag uit de categorie ‘de wens is de vader van de gedachte’, onrealistisch idee, dus waarom erover nadenken. Maar, daar ben ik het niet helemaal mee eens, in het seizoen 2008/2009 had NEC landskampioen kunnen worden. In de tweede helft van het seizoen 2007/2008, speelden en presteerden we op kampioensniveau. Met dat team hadden we landskampioen kunnen worden. Daar kun je best eens een mooi verhaal aan wijden, want waarom zou er in de niet weer zo’n situatie kunnen ontstaan, waarbij we het elftal wel bijelkaar houden. Nou, kom maar op ChatGPT.

ChatGPT: Ik kan geen voorspellingen doen over de sportprestaties van een team in de toekomst. Het hangt af van vele factoren zoals de prestaties van de spelers, de coaching, de teamdynamiek, en andere factoren.

Een waarheid als een koe, briljant!

Ok, nog eens iets proberen. Over waarheden als een koe gesproken, de volgende vraag stellen is ‘m beantwoorden, maar goed, laat ChatGPT er maar eens mee aan de slag gaan.

NEC is de mooiste voetbalclub van Nederland.

Chat GPT: De schoonheid van een voetbalclub is subjectief en kan variëren van persoon tot persoon. NEC is een van de populairste en historische clubs in Nederland, maar of het de mooiste club is, hangt af van persoonlijke voorkeur.

Foto: Rob Koppers

Nou, dat is heel verstandig van ChatGPT, maar een interessante column is het niet.

Nog eentje dan. Ik zag laatst op het supportersforum dat een paar onverlaten weer de discussie over ons schitterend unieke balkenshirt wilden oprakelen. Ze zien zo’n clubshirt kennelijk als een soort kostuum, dat je op een dag uittrekt en vervangt door een nieuwe, eentje die jij leuk vindt. Maar de mooiste voetbalclubs wortelen natuurlijk diep in het verleden. Het balkenshirt en spelen in De Goffert zijn hele diepe wortels die je gewoon moet laten zitten. Eens kijken welke boom ChatGPT hierover opzet.

Schrijf een column over NEC en het balkenshirt.

ChatGPT: NEC is een voetbalclub uit Nijmegen die al jaren een trouwe achterban heeft. De club heeft een rijke historie en heeft in het verleden succes gehad in de hoogste divisie van Nederland. Een van de meest opvallende kenmerken van NEC is hun tenue, met name het “balkenshirt”.

Het balkenshirt is een uniek ontwerp dat NEC al jaren draagt en dat door veel supporters als een symbool van de club wordt beschouwd. Het shirt is wit met horizontale rode en zwarte strepen, waardoor het lijkt alsof de spelers in een soort houten balken zijn gehuld. Het is een opvallend en herkenbaar shirt dat NEC onderscheidt van andere clubs.

NEC supporters zijn erg trots op het balkenshirt en hebben het shirt vaak als een teken van loyaliteit gedragen. Het is een onderdeel van de clubgeschiedenis en cultuur. De club heeft ook een fanstore waar supporters het balkenshirt kunnen kopen als souvenir.

Echter, NEC is een professionele voetbalclub en heeft ook plannen om te moderniseren en te groeien. Er zijn geruchten geweest dat de club het balkenshirt zou willen vervangen door een nieuw ontwerp. Hoewel veranderingen en groei noodzakelijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het balkenshirt een belangrijk onderdeel is van de identiteit van NEC. Het is een symbool van de clubgeschiedenis en cultuur en het zou een groot verlies zijn als het verdween.

De beste manier voor NEC om te groeien en te moderniseren is door zowel de traditie als de innovatie te respecteren. Het balkenshirt is een belangrijk onderdeel van de traditie van NEC en het zou een groot verlies zijn als het verdween. In plaats daarvan zou NEC moeten zoeken naar manieren om het beste van beide werelden te combineren, zodat de club zich kan blijven ontwikkelen zonder zijn identiteit en loyaliteit van zijn supporters te verliezen.

In conclusie, NEC heeft een rijke historie en een trouwe achterban die erg trots is op het unieke ontwerp van het “balkenshirt”. Hoewel veranderingen en groei noodzakelijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het balkenshirt een belangrijk onderdeel is van de identiteit van NEC en het zou een groot verlies zijn als het verdween.

Haha, helemaal niet slecht, wat schoonheidsfoutjes en houterig, maar verder weinig aan toe te voegen. De volgende column schrijf ik weer helemaal zelf, beloofd.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.