AZ – NEC: wedstrijd gestaakt

Woorden schieten tekort.

We hadden al een half wedstrijdverslag getypt toen Bas Dost luttele seconden voor het officiële einde van de wedstrijd opeens naar de grond zeeg. Enkele minuten eerder was hij al naar de kant gehaald omdat hij klaagde over pijn in zijn arm of schouder, maar hij en de medische staf besloten de wedstrijd af te maken. Een beslissing met verstrekkende gevolgen. Bas ging naar de grond en schokte alsof hij onder stroom stond. Meteen schoten spelers hem tegemoet. Eerst NEC’ers, daarna ook AZ’ers vormden een haag om hem heen om hem af te schermen van de camera’s. Even later werd een wit scherm opgetrokken.

Angstige minuten volgden. Voetbal werd een bijzaak. Daarna kort een duim omhoog en een vlaag van opluchting die over de tribunes golfde. Niet alleen in het uitvak. Dost was bij kennis en werd op een brancard van het veld gedragen. Op het grote scherm in de Alkmaarderhout het bericht “Wedstrijd tijdelijk gestaakt”, maar niemand nam nog serieus aan dat dit duel uitgespeeld zou worden. De wedstrijd werd inderdaad kort daarop gestaakt.

We gaan dan ook verder geen wedstrijdverslag meer geven uit respect voor Bas en simpelweg ook omdat wij momenteel zelf ook zwaar zitten te trillen van emotie. Niet te filmen, godver. Het enige dat we erover zeggen is dat NEC op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt verrassend met 1-2 voor stond en dat er nog zo’n zes minuten voetbal ergens zullen moeten worden ingehaald.  Het zal allemaal wel.

Bas, jongen, veel sterkte, hou je taai, we denken allemaal aan je. Het enige dat telt is dat jij er weer bovenop komt.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.