Zo zagen wij het: NEC – Heracles

De tweede seizoenshelft werd vanavond voor NEC aangevat in de eigen Goffert tegen Heracles. Zestien wedstrijden resteren om nog minimaal 9 punten binnen te sprokkelen. De veelbesproken tribunes zijn inmiddels allemaal gestut met metalen strippen en zouden veilig moeten zijn, maar we mogen er vooralsnog niet in vanwege dat vermaledijde coronavirus. Gelukkig is de ploeg gevrijwaard gebleven van coronaleed, al werd er uit voorzorg toch even aan de noodrem getrokken in Spanje.  Na dat redelijk dramatisch kortgewiekt trainingskamp greep Meijer vanavond weer terug op het beproefde 5-3-2, met Bruijn wederom in een vrije rol. Door de afwezigheid van El Karouani, die met bij Marokko op de bank (of toch vooral op de tribune) zit bij de Afrikacup, was er ook een plekje voor Verdonk in de basis. Heracles had overigens dit seizoen pas een schamel puntje gepakt in uitwedstrijden, dus dan krijg je het als NEC-fan natuurlijk meteen een beetje benauwd.

De traditionele minuut stilte voor hen die we het afgelopen jaar verloren hebben. Foto: Rob Koppers

Tactiek: Vijf man achterop dus weer, mede ingegeven door de afwezigheid van Barreto en Okita. Je vraagt je toch af of je tegen een tegenstander als Heracles – dat de eerste seizoenshelft toch ondermaats presteerde – niet gewoon met 4-3-3 kunt opdraven, maar goed. Die discussie lijkt inmiddels een gepasseerd station. Het was dus weer loeren op de counter vanavond. Probleem was alleen wel dat Heracles ons hoog vast zette en we daardoor totaal niet aan voetballen toekwamen. Ook was het vroeg uitvallen van Bruijn met een hoofdblessure en flinke aderlating. Met Akman als vervanger ben je op het middenveld toch opeens veel controle kwijt.

Bruijn er uiteindelijk toch af na een kopstoot. Foto: Rob Koppers

Uitslag: Heracles pakte vanavond haar tweede uitpuntje op, want het duel bleef bloedeloos steken op 0-0. En die uitslag was ook wel terecht, want het het was me toch een matige pot, niet te filmen.

Scheids: Als Joey Kooij, een van de meeste dramatische arbiters op de Nederlandse velden, zo’n beetje de beste man van het veld is dan weet je eigenlijk al wel genoeg over de wedstrijd.

Hoogtepunten: Wij zagen er geen.

Verdonk kreeg bij afwezigheid van El Karouani weer een kans. Foto: Rob Koppers

Dieptepunten: Vloet werd na een uur voetbal ingebracht aan Heracles zijde. Tja. Volgens Wormuth had hij ‘goed getraind’, dus dan is dat blijkbaar okee.

Inzet: Die is doorgaans prima, maar vanavond was het echt drie keer niks. Slappe hap van beide kanten.

Conclusie: Een avond om heel snel te vergeten. In elk geval weer een puntje dichter bij lijfsbehoud. En verder valt er eigenlijk niks over te zeggen.

Dit vat de wedstrijd vanavond aardig samen. Kil, grijs en doods. Foto: Rob Koppers
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.