Zo zagen wij het: NEC- Excelsior

We kunnen de wedstrijdverslagen eigenlijk gewoon knippen/plakken want iedere keer is het hetzelfde verhaal. Ook vandaag was je grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar omzetten in doelpunten, dat blijft het bekende en lastige verhaal. Excelsior heeft in de hele wedstrijd 3 kansen gehad. Een hele grote die iedereen eigenlijk al telde, een gevaarlijke voorzet die net op tijd weggewerkt werd en het schot waar de goal uit viel, verder niets. NEC had meer mogelijkheden, waaronder een afgekeurde goal (ook dat nog), een mooie vrije trap en 2 vermeende penalty’s die niet gegeven werden. Maar ook Dimata of Nani had de bal er wel in kunnen tikken na een van de weinige goede ballen van de zijkant in de eerste helft. Gelukkig scoorde hij wel de 1-0, zodat hij eindelijk een keer van zijn persoonlijke nul af is. Psycholoog Marquez pakte na de goal nog even een momentje met Dimata, om hem nog wat extra dosis vertrouwen mee te geven. Verder was het vooral geschuif en getik op het middenveld en gingen de meeste ballen die de voorhoede kreeg ook weer terug. Resultaat: 1-1, gelijkspel op rij nummer 7.

Toen er nog wat te juichen viel. Foto Rob Koppers

Tactiek

Langzamerhand begint Meijers tactiek toch aardig te irriteren, want Meijer speelt vooral om niet te verliezen. Een spits voor een spits, een Deense middenvelder voor een Deense middenvelder. En als de Deense middenvelder die erin komt minder is dan de andere Deen, die verbazingwekkend na 3 goede loopacties en veel balverlies tot man of the match uitgeroepen werd, dan ga je daar niet beter van worden. Een extra aanvaller erbij om aanvallend wat te forceren past waarschijnlijk niet bij Rogier “als we verdedigend maar niks weggeven” Meijer. Schöne en Tanane mogen blijkbaar ook nooit gewisseld worden. Als iedere supporter al kan intekenen dat Proper er altijd uit gaat, dan weet de tegenstander dat ook. Er zit nul verrassing in de tactiek en wissels van Meijer. Vandaag waren er drie nieuwe studenten geplaatst bij de verkoopbalie, die wissels waren verrassender dan de wissels op het veld.

 

Uitslag

1-1, en ja NEC verdiende meer, maar daar koop je helaas niks voor na het zevende gelijkspel.

Kon er ook nog wel bij dit… foto: Rob Koppers

Publiek

De sfeer was prima, maar het late tijdstip van de wedstrijd zorgde er wel voor dat de alcohol een beetje begon te werken en het allemaal net wat minder hard ging dan tegen Feyenoord. Na afloop bleef 080 vrolijk zingen, maar op de trappen in andere vakken overheerste de teleurstelling, vooral over het resultaat natuurlijk.

 

Scheids

Van de Eijk, echt zo’n KKD scheids die zich wilde bewijzen. Cruciale dingen zag hij over het hoofd, maar gaat dan wel stoer een overtreding geven voor een pietluttig duwtje van Tavsan, terwijl NEC net een corner zou mogen nemen.

 

Hoogtepunten

Een mooie corteo, een avondwedstrijd, een broodje vette hap en een goal van NEC. Dat waren ze wel een beetje.

 

Dieptepunten

Weer een gelijkspel, weer tegen een ploeg waar je de punten echt van had moeten pakken. Weer moeite met scoren. Weer een katertje ondanks een punt. Een ander dieptepuntje is toch wel dat ons stadion toch echt aan vervanging toe is. Rijen omdat de scanners niet werken bijvoorbeeld en liefst 10 minuten in de rij in de rust om te kunnen pissen zorgt ook voor irritatie en gemiste omzet, want tijd om nog wat te halen was er niet meer.

Weer net niet… Foto Rob Koppers

 

Inzet

De inzet is er al het hele seizoen, daar valt niks over te zeggen. Wel jammer dat die inzet niet altijd even effectief is.

 

Conclusie

Week in week uit zien jullie hier dezelfde conclusies. Moeilijk scoren, spitsenprobleem, weer een puntje etc etc. We zouden zo graag eens een keer iets anders willen schrijven. Voetbalshow, effectief NEC, wereldgoals, zevenklapper voor NEC, Dimata mag de bal mee naar huis nemen, dat werk. Nou… eigenlijk zijn we gewoon met een keer 3 punten al tevreden, laat Sparta dat record maar houden van 8 gelijke spelen op rij. Dan maar tegen die derde club uit Rotterdam 3 punten pakken en hun het record houden. Iedereen blij toch?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.