De week van… De Zoektocht

Inmiddels zit er eelt op de vingers van het scrollen op zoek naar transfernieuws over NEC, maar het zoekwerk is nog tevergeefs. Hij is er namelijk nog steeds niet onze langverwachte spits. En normaal haal je als NEC supporter de schouders op en denk je ze zullen op de laatste dag wel weer met een paniekaankoop komen die weer niks zal brengen, maar nu, na de torenhoge prijsstijging van de seizoenkaart, verwacht je toch wel iets.

Die hogere verwachtingen heeft NEC met de onderbouwing voor de prijsverhogingen van de seizoenkaarten een beetje over zichzelf afgeroepen.  Wilco had ons namelijk beloofd dat er meer spelers zouden komen van het kaliber Schöne en aangezien we voorin heel dun bezet zijn zou een echte spits van naam, of beter van bewezen kwaliteit, wel zeer prettig zijn.

In het roddelcircuit komen weer veel namen van tropische verrassingen voorbij, maar inmiddels zitten we in de fase dat we ook die geruchten met een diepe zucht van gelatenheid verwelkomen. En gokjes daar zit je eigenlijk ook niet op te wachten. Talenten die er nog niet staan, niet fitte spelers die al 2 jaar niet op niveau hebben gespeeld, blessuregevoelige spitsen net terug van een kruisbandblessure, op dat soort spitsen zitten we eigenlijk ook niet te wachten. Ted heeft in die categorie al wat gevist, maar je blijft toch hopen dat er toch nog wel een zakje geld is om een echte spits te halen.

Het is gewoon jammer om te constateren dat we met een goed middenveld, een meer dan redelijke achterhoede en misschien wel het beste keeperstrio in Nederland,  voorin echt niveau en creativiteit tekort komen. Tegen Twente heeft je dat al minimaal 1 punt gekost.

1 september komt eraan, we hebben nog een week. Ik heb er vertrouwen in dat de versterkingen nog komen, het liefste een creatieve buitenspeler en een balvaste en kopsterke spits. Komen die dan mag Wilco met een gelikt filmpje de stakeholders weer bedanken en zeggen dat het ze weer gelukt is om een eredivisiewaardig elftal bij elkaar te krijgen. Komen ze niet dan verwacht ik ook een filmpje. Of 50% korting op de seizoenkaart, dat mag ook.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.