Zo zagen wij het: VV Capelle – NEC

Voordat we het over deze bekerwedstrijd gaan hebben moeten we toch eerst even ons hart luchten.

Een verplichte buscombi. Naar VV Capelle. Omdat een stelletje randdebielen buiten (!) ons stadion de boel op stelten zetten en een politiebusje in mekaar trappen. En dan hoor ik om me heen berustende zuchten van medesupporters dat dat te verwachten was en wel begrijpelijk is. “We” maken het er immers zelf naar en klaarblijkelijk is het dan ook niet meer dan logisch dat een burgervader in godbetert Capelle aan de IJssel een buscombi verordert.

Niet dat het iemand een zier uitmaakt of de fans die je daarmee treft met een tak naar de ME hebben staan zwaaien of een journalist hebben lastig gevallen. Allemaal over een kam. Dat vinden we normaal in Nederland. Daar moet je bijvoorbeeld in Engeland eens mee aankomen. In Engeland is de overlast van hooligans ook groot. Maar als je daar supporters vertelt over verplichte buscombi’s dan kijken ze of ze water zien branden. Ze hebben daar zelfs websites (bijv. awaygames.co.uk) waar je als uitsupporter rustig kunt kijken hoe je het beste bij het uitstadion kunt komen, wat de prijzen van een Pukka pie daar zijn en in welke naburige kroegen je vooraf veilig kunt indrinken zonder een idiote thuis’supporter’ in je nek te krijgen.

Zo kan het dus ook. Het ligt er maar aan wat je als samenleving wilt. Individuele idioten keihard aanpakken, of gewoon de hele meute verplicht in een bus douwen. Nederland kiest voor de weg van de minste weerstand. Want voetbalfans zijn immers een makkelijk doelwit.

Maar goed, er was vanavond dus een bekerwedstrijd tegen hoofdklasser VV Capelle.

Stadion: Sportpark ’t Slot. Capaciteit 3000 blijkbaar. Voornamelijk staande langs de lijn, dan toch.

Gras: Dat groeide er.

Gehoord langs de lijn bij de rust: Je bent wel beter, hoor.

Opmerkelijk: Wilco van Schaik stond tussen de uitfans en trakteerde in de rust iedereen op bier. Zo maak je wel vrienden. Prima kerel. Niet dat wij omkoopbaar zijn, uiteraard. Volledig onaf -hik- hankelijk.

 

Opstelling: Meijer gaf logischerwijs vanavond een zwik bankzitters de kans. Dus Vukovic in het doel; Verdonk, Bronkhorst en Guth naast Marquez; en Proper en Vet opereerden naast Bruijn. Alleen voorin hield Meijer vast aan de basislinie: Okita, Akman en Tavsan.

 

Wedstrijdverloop: De Capelle fans hadden voor deze wedstrijd alles uit de kast getrokken. Fakkels, vuurwerk, het kon niet op. Niet dat het veel zoden aan de dijk zette, want binnen vijf minuten lag de bal al achter hun keeper. Tavsan scoorde de 0-1. Daarna kakte het duel helaas een beetje in. Na twintig minuten knalde Akman op de lat, maar verder was het allemaal wat tam. Pas een kwartier voor de rust begon NEC een beetje aan te zetten en regende het meteen kansen. Dat resulteerde vlak voor de rust in de 0-2, wederom door Tavsan met een schuivertje in de verre hoek die zeker houdbaar leek maar blijkbaar niet voor niveau Capelle. NEC had geen kind aan de Cappelflappen.

In de tweede helft tekende Capelle zowaar een echte kans aan, die door Vukovic van de doellijn gewerkt moest worden. Even later werd Ole Romeny ingebracht voor Akman en Odenthal voor Marquez. Diezelfde Romeny scoorde even later ook de 0-3. Daarna kwam Beekman erin voor Bruijn. NEC leek het verder wel te geloven en het duel kabbelde naar het einde. Tien minuten voor tijd kwam El Karouani nog in het veld voor Okita. En dat was het wel zo’n beetje.

 

Uitslag: 0-3 dus.

 

Publiek: De sfeer zat er goed in langs de lijn, ondanks de buscombi.

De lokale tifo’s.

 

Scheids: Deed het wel okee. Een gele kaart die ook dieprood had mogen zijn voor een dakcapelle die Proper onderuit schopte.

 

Tactiek: Meijer gaf een aantal basisspelers rust maar hield de voorhoede wel intact. De beker is dus zeker geen bijzaak voor onze ploeg. Zodra de buit binnen was leek het devies: geen onnodige averij oplopen. NEC speelde de wedstrijd dan ook rustig en blessurevrij uit.

 

Nog even warmlopen.

 

Inzet: Het was vanavond allemaal wat matjes, maar dit soort wedstrijden kun je ook gewoon op 70% wel uitspelen.

 

Conclusie: Een simpele zege tegen een zwakke tegenstander op een doordeweekse avond. Een leuke opsteker voor het treffen met Groningen dit weekend. Verder valt er weinig over te zeggen. We bekeren verder, hoera.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.