Zo zagen wij het: Twente – NEC

Stadion: De Grolsche Veste

Gras: Schijnbaar heel glad vandaag, want er werd flink wat afgeglibberd en uitgegleden aan beide zijden.

Catering: Alleen alcoholvrij bier in het uitvak. Dat is wel jammer. Maar de gratis plakken krentenbrood en de fantastische broodjes beenham maakten natuurlijk veel goed.

 

Na een op vele fronten zwaar tegenvallende Derby afgelopen weekend, moest onze ploeg zichzelf zien te hervinden in Enschede tegen de plaatselijke FC. Op voorhand hoop je dan op een gelijkspelletje, want normaliter is er tegen Twente weinig te halen voor NEC. De Tukkers draaien momenteel prima en zijn in goeden doen toch een maatje te groot voor onze ploeg. Bovendien mistten we Duelund en Mattsson en kende Ruiz na zijn korte en veelbelovende invalsbeurt tegen de arneppers helaas weer een terugval. Door de afwezigheid van de twee Denen keerde Akman terug in de basis.

Lekker!

Tactiek: Waar we op voorhand uitgingen van opnieuw een 5-2-3 opstelling, daar verraste Meijer door Barreto op het middenveld te posteren. Twente was hier duidelijk niet op bedacht. In een 4-3-3 opstelling zette NEC hoog druk en ontregelde de Twentenaren volledig. Op het middenveld waren Schöne, Barreto en Bruijn sterker dan hun opponenten en daardoor liet NEC bij vlagen goed veldspel zien met veel drang vooruit. Helaas was dit veelal niet besteed aan onze voorhoede, waar Akman vooral uitblonk in doelloos rondrennen en Tavsan en Okita veelal weinig succesvol waren in hun acties.

 

Uitslag: 1-2!! Jazeker, NEC trok deze middag aann het langste eind. Na een weinig enerverende eerste helft ontbrandde de wedstrijd in het eerste kwartier na de hervatting. Misidjan kwam er aan Twentse zijde in en stichtte direct veel gevaar. Toch was het in de 50e minuut NEC dat op voorsprong kwam. Nadat een inzet van Okita in eerste instantie nog gekeerd werd, kon Tavsan de bal vogelvrij oppikken en inschieten. Twente antwoordde al snel door een fantastische krul van Misidjan die Branderhorst kansloos liet. Daarna was het eigenlijk wachten op de 2-1. Invaller Vet reageerde echter een kwartier voor tijd alert op geklungel van Pröpper en roste de 1-2 binnen. Ondanks een slotoffensief van Twente gaf onze ploeg de voorsprong niet meer uit handen.

 

Scheids: Blom deed het vandaag naar behoren, al had in de eerste helft een Twentespeler er ook met rood af gemogen na een smerige tackle van achter op de enkels van Bruijn. Wel kregen we drie keer geel, maar op geen van die kaarten was veel aan te merken.

 

Publiek: Bij Twente stonden er vier slungels op grote troms te rammen, maar het kon onze meegereisde fans niet overstemmen. Ondanks de kater van vorige week zat de stemming er goed in in het uitvak.

Waar zullen we volgende week staan…?

 

Hoogtepunten: Schöne heerste vandaag op het middenveld, terwijl Branderhorst achterin meermaals NEC met prima reddingen overeind hield. Het was dan ook verrassend dat Tavsan uitgeroepen werd tot MotM, aangezien hij afgezien van zijn doelpunt nogal anoniem acteerde vandaag.

 

Dieptepunten: Ali Akman kwam er vandaag totaal niet aan te pas. Hij stond voortdurend fout opgesteld en rende veelal als een kip zonder kop over het veld. Ook leed El Karouani ontzettend dom en onnodig balverlies waar de 1-1 uit voortkwam.

 

Inzet: Die was zoals gebruikelijk weer prima.

 

Conclusie: Dit zijn drie zeer onverwachte maar uiteraard ontzettend welkome punten. In de eerste helft was NEC lange tijd zelfs de bovenliggende partij, met een soevereine Lasse Schöne die het spel dirigeerde en Barreto die alles afjaagde en opruimde. In de tweede helft was het vooral overleven, maar ook dat deden we als één ploeg. Deze overwinning is dan ook dik verdiend. Het streven blijft uiteraard overleven, maar zoals Meijer terecht zei is overleven een stuk makkelijker als je goed voetbal speelt. En weer even bivakkeren in het linkerrijtje is al helemaal lekker natuurlijk. Aankomende woensdag mogen we in de beker tegen Capelle en volgende week zondag wacht ’thuis’ FC Groningen. De grote vraag is momenteel echter natuurlijk waar dat ’thuis’ precies gaat zijn, want de Goffert blijft voorlopig gesloten. Maar goed, eerst maar even genieten van deze onverwachte punten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.