Zo zagen wij het niet: Top Oss – NEC

Tja, welkom in coronatijden. Geen supporters in het stadion, en als je als club niet betaalt dus ook geen voetbal op televisie meer. Dan houdt het natuurlijk snel op met wedstrijdverslagen maken. Tuurlijk, net als vele medesupporters hadden ook wij de radio aan (dank aan RN7) en het schakelprogramma op TV. Maar ja, dat is reageren op berichten uit de tweede hand en dan kun je morgen net zo goed de Gelderlander lezen of zo. We houden het vandaag dan ook maar kort en hopen dat er ergens in de toekomst hoop gloort voor de trouwe supporter om zijn of haar cluppie weer eens te kunnen zien. Het liefst in het echt, natuurlijk, maar op zijn minst op TV. Maar zoals ze dat dan zeggen: gelukkig hadden wij de foto’s nog (bedankt Rob!).

Hee, speelt de Top Oss keeper bij ons? Of maakt onze nummer 30 heel opzichtig hands? Foto: Rob Koppers

Helft 1

Hele vroege goal via Tavsan (wie anders). NEC zakt daarna blijkbaar een beetje door de poten en laat Top Oss terugkomen in de wedstrijd. Ondertussen kijken we op het schakelprogramma voornamelijk naar een wedstrijd die sowieso al live te zien was op een ander kanaal. Nuttig. Gelukkig zijn de mannen van RN7 wel te vertrouwen om een goed verslag te leveren. Met hangen en wurgen slepen we ons blijkbaar naar de rust. Oh jee.

Tavsan schiet met scherp. Foto: Rob Koppers

 

Helft 2

Het RN7 commentaar maakt me bloednerveus over een mogelijke gele prent voor Barreto, want met Rens in de lappenmand willen we Edgar natuurlijk niet missen voor het duel tegen Almere City. NEC begint de tweede helft matig. Vervolgens pakt Top Oss opeens rood voor naar we aannemen iets stouts. Ondanks de man minder komt Top Oss een kwartier voor tijd toch op gelijke hoogte, vooral door gepruts van onze ploeg. Niet veel later wordt het zelfs 1-2. Tegen tien spelers. Van Top Oss. Onze voormalige ‘satellietclub’.

NEC liet zich voortdurend de bal van het brood eten. Foto: Rob Koppers

 

Uitslag

2-1 dus, man man man. Denk je dat je eindelijk in een flow zit, krijg je weer zo’n prutwedstrijd om de oren. Het enige lichtpuntje is dat we niet naar deze ellende hoefden te (lees: konden) kijken.

Zo zat-ie erin dus. Foto: Rob Koppers

 

Scheids

Blijkbaar een strebertje. Maar gaf wel rood aan een Ossenaar, dus wat dat betreft prima. Niet dat het ons veel hielp uiteindelijk, helaas.

Gerrits liet veel door gaan, maar veel van die dingen hoorde je juist niet door te laten gaan. Foto: Rob Koppers

 

Hoogtepunten

We hebben er geen gehoord.

Barreto ziet de bui al hangen. Tegenstander rood, dan wordt het vast moeilijk. Foto: Rob Koppers

 

Dieptepunten

De wedstrijd. Naar verluid.

Janga probeert uit te vogelen hoe lang hij op één been kan balanceren. De keeper van Oss is ondertussen nog altijd undercover. Foto: Rob Koppers

 

Inzet

Je verliest tegen tien man terwijl je binnen vijf minuten al op voorsprong stond. Doe eens een gok (hint: al te best zal het niet geweest zijn).

Doet-ie het of doet-ie het niet? (Spoiler: ie doet het niet). Foto: Rob Koppers

 

Tactiek

We zullen het morgen wel lezen.

Kijk die twee links nou. Daar hebben wij dus van verloren. Foto: Rob Koppers

 

Conclusie

Na een mooie reeks mochten we even dromen, maar vanavond weten we weer waar we staan. Als je dit soort wedstrijden niet weet te winnen, dan heb je niks in de Eredivisie te zoeken. Een schandalig optreden van onze ploeg, dat nu met een zware kater ook nog eens twee weken geen wedstrijd meer heeft. Pas begin april moeten we weer aan de bak. Als we spelen zoals vanavond dan laat Almere City geen spaan van ons heel.

Bedankt voor het commentaar! Foto: Rob Koppers
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.