Zo zagen wij het: NEC – NAC

NEC heeft de nacompetitieticket al op zak maar loert in de laatste wedstrijden nog flauwtjes op een top-5 notering. Daarvoor moest vanavond in eigen huis eerst NAC verslagen worden, dat momenteel die vijfde plek bezet. Een goed meetmoment dus ook om te kijken hoe we ons verhouden met de top van de KKD.

Nou. Niet best, dus. Als deze avond iets liet zien dan is het wel dat we de nacompetitie schriftelijk af kunnen doen. Het was mannen tegen jongetjes. We begonnen nog wel aardig, met een kansje voor Vet en een loeier van een kans voor Janga, die echter naar goed gebruik uiteraard niet aan hem besteed was. Aan de overzijde liet de NAC voorhoede zien hoe je wel moet scoren. Eerst versierde NAC simpel een pingel na een domme fout van Odenthal en tien minuten later stond het ook al 0-2 door een fraaie vrije trap van Van Hooijdonck die de bal vanaf de rand zestien in de verre hoek krulde.

Kijk Janga, zo moet dat dus. Foto: Rob Koppers

Twee kansen, twee goals. Het tekent het verschil tussen de beide ploegen. NEC probeerde het wel maar was volledig tandeloos in de aanval, terwijl NAC op slag van rust bijna op 0-3 kwam door een zoveelste fout achterin. Ditmaal was het Van Rooij die veel te zacht terug passte op Barreto, waarna Branderhorst maar ternauwernood de onderschepte bal kon keren.

 

Wisselen

Na een uur wisselde Meijer onkarakteristiek vroeg door Proper en een wederom dramatische Okita te wisselen voor Bruijn en Beekman. Zeven minuten later gebeurde het schier onvoorstelbare: Meijer wisselde Janga nog voor de zeventigste minuut en bracht Baeten in het veld. Ook diens landgenoot De Wolf mocht opdraven ten faveure van een tegenvallende Vet. Een kwartier voor tijd mocht ook Sellouf het veld in voor Barreto. Het feit dat we de wissels apart benoemen geeft wel aan hoe veel interessants er over de wedstrijd zelf te vermelden was. Je moet toch iets om een beetje vulling te krijgen in dit soort verslagen.

 

Uitslag

Het mocht allemaal niet Baeten (sorry). 0-2 was ook de eindstand, en dan werd er in de extra tijd nog een NAC goal afgekeurd ook.

 

Scheids

Een zwak fluitende Van de Graaf gaf Barreto geel, waardoor Edgar de wedstrijd tegen Go Ahead mist. Dat kon er ook nog wel bij.

 

Hoogtepunten

Meijer wisselde Janga. Het kan dus wel.

Vervelend dat er keepers meedoen in het voetbal, anders was het allemaal veel makkelijker geweest voor Janga. Foto: Rob Koppers

 

Dieptepunten

Voor de zoveelste keer verlies je door een combinatie van domme ongedwongen fouten achterin en een gebrek aan scorend vermogen. De aanloop naar de eerste goal was illustratief voor het hele seizoen. Janga verkwanselt een dot van een kans en even later gaat Odenthal opzichtig in de fout aan de andere kant. Scoort Janga en doet Odenthal geen rare dingen, dan speel je een hele andere wedstrijd. Maar ja, scoren doen we dus niet en klungelen dus wel.

 

Tactiek

NEC begon nog best aardig, maar na de 0-2 ging NAC comfortabel achterover leunen en kwam NEC er simpelweg niet meer doorheen. Ondanks een maximale verversing door Meijer in het laatste half uur kon NEC totaal geen vuist maken, terwijl NAC enkele keren uit de uitbraak dicht bij de 0-3 was.

 

Inzet

Die was niet te bekennen vanavond. Slappe hap.

 

Conclusie

De vijfde plek is nu dus ook verleden tijd, waarmee Meijer officieel de doelstelling niet gehaald heeft. Maar goed, hij heeft zijn contractverlenging al op zak dus het zal hem weinig deren. NEC speelde vanavond als een natte krant, helemaal na de vroege achterstand. Als NAC een realistische afspiegeling is van de kwaliteit van de nacompetitie, dan kan je eigenlijk beter thuis blijven. Maar goed, het blijft een momentopname en er zijn gekkere dingen gebeurd. Wat in elk geval niet gek is: NEC verliest vanavond kansloos van NAC. Vrijdag moeten we uit naar Go Ahead en het is moeilijk voor te stellen dat er daar iets te halen valt voor dit NEC. Ondertussen hijgt Volendam ons in de nek en zullen we mogelijk binnenkort stuivertje gaan wisselen de verkeerde kant op.

Ja Ron, zo denken wij er ook over. Foto: Rob Koppers
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.