Zo zagen wij het: NEC – FC Den Bosch

Dinsdagmiddag om half 5 op een doordeweekse dag. ESPN, de KNVB, maar ook onze club heeft blijkbaar lak aan de supporters. Zo’n tijd verzin je toch niet? Er zijn gewoon vaste supporters die (een deel van) de wedstrijd gemist hebben, onbegrijpelijk. Wie bedenkt dit?

Gelukkig was het best een leuk potje om naar te kijken. In de eerste helft had NEC met minimaal 6-0 voor moeten staan, maar wat waren ze slordig. Slordig in de afwerking, maar ook in de passing. En zo kreeg het uiterst zwakke FC Den Bosch af en toe nog een kansje ook. De 1-0 stand bij rust (assist Tavsan, kopgoal Vet) was echt veel te mager.

Vet was op dreef. Foto: Rob Koppers

15 seconden na rust was het wederom Vet die scoorde na een prachtige pass van Barreto en dat gaf de nodige lucht, want met 1-0 kan een dom foutje fataal zijn. Met 2-0 en dit spelbeeld was ook de spanning thuis wel weg. Zeker toen Tavsan met een prachtig schot er nog 3-0 van maakte. Daarna pikte zelfs Odenthal nog een goaltje mee. De mooiste goal was echter die van Den Bosch. Oud NEC-er Van Moorsel kegelde de bal met een streep onderkant lat erin: 4-1.

Ook in de tweede helft kreeg je genoeg kansen, het had wel 10-1 kunnen worden. Bruin had bijvoorbeeld zijn dag niet. Hij wist niet tot scoren te komen 1 op 1 met de keeper. Daar had hij de keeper even moeten uitspelen. In de tweede helft deed hij dat wel, maar was zijn handelingssnelheid daarna net wat te traag om de bal in het lege goal te krijgen. Met een sliding wist een verdediger van Den Bosch de bal er alsnog uit te glijden. Maar ook Tavsan, Janga, Van der Sluis, Vet etc etc kregen nog prima kansen. Dus 4-1 is een prima uitslag, maar we moeten kritisch zijn, vooral ook van Sije Visser, er hadden er meer in gemoeten vandaag.Hoogtepunten
-Prima degelijke overwinning.
-Janga speelde misschien wel zijn beste wedstrijd in NEC shirt.
-Leuke goals gezien.
-Janga speelde voorin prima, Proper en Vet op het middenveld deden het goed en Barreto achterin lijkt alleen maar beter te worden. Dat scheelt allemaal heel veel. In geen enkele wedstrijd dit seizoen werden zoveel kansen gecreëerd.
-Met deze ruk tijd had je een excuus om niet aan tafel te hoeven zitten voor het eten en je hebt nog de hele avond om je thuis te bezatten om deze overwinning te vieren.

Barreto doet het momenteel geweldig op zijn nieuwe positie achterin. Foto: Rob Koppers

Dieptepunten
-Deze speeltijd en dag, het zou eigenlijk niet mogen.
-De slordigheid, met name in de 1e helft, leverde de nodige scheldwoorden in huis op.
-Bruin had zijn dag effe niet.
-Baeten mocht weer een paar minuten spelen. Weinig tijd om echt te zien wat deze jongen kan.

Tactiek
Het lijkt erop dat Meijer zijn 5-3-2 opstelling voorlopig blijft toepassen. En ondanks dat het op papier erg verdedigend is waren er kansen genoeg vandaag. Misschien is dit wel de opstelling die we nodig hebben?

Scheidsrechter
We moesten de naam van de scheids nu opzoeken, dat is meestal een goed teken. Hij viel niet op, maakte geen grote fouten en had eigenlijk ook wel een makkelijke middag.

Uitslag
4-1, veel te weinig, maar vooraf had iedereen ervoor getekend.

Cas lijkt zijn draai weer gevonden te hebben. Foto: Rob Koppers

Inzet
Net als tegen Roda is er hard gewerkt. Op de inzet viel opnieuw niets aan te merken.

Conclusie
NEC wint en zet zich hiermee steviger op een nacompetitie plaats. Plek 6 en 10 punten achter directe promotie. Jammer jammer jammer dat je het eerder zo hebt laten liggen en het gat nu zo groot is. Vrijdag maar weer tegen Helmond. Hopelijk met hetzelfde resultaat.