Zo zagen wij het: Roda JC – NEC

Vooraf leek deze pot lastig te worden, want Roda JC had namelijk 5 overwinningen op rij gepakt en stond inmiddels weer akelig dicht bij NEC op de ranglijst. En met het oog op de play offs was het toch wel belangrijk om een resultaat te pakken. Uiteindelijk werd het een keurige 1-3 overwinning. Door de nederlaag van Telstar in Maastricht heeft NEC nu 10 punten voorsprong op de Velsenaren die op plek 9 staan, de plek die zeer waarschijnlijk buiten de play offs gaat vallen.

Het was zeker geen wedstrijd waarbij je op het puntje van de stoel zat. Weinig kansen voor beide ploegen. Wel was NEC het meeste in balbezit en controleerde ze grote delen van de wedstrijd. En dat was vooraf met 5 verdedigers en 3 controleurs op het middenveld misschien niet verwacht.

In Limburg stond Branderhorst weer eens onder de lat. Geen Alblas dus, die de laatste weken iets teveel ketsers had gemaakt. Het door Meijer bedachte blok van 5 verdedigers met Barreto, Van Eijden en Odenthal achterin, gaf weinig weg. Met name de uit nood geboren keuze om Barreto achterin neer te zetten blijkt een goede beslissing. Foutjes zijn er nog wel, maar het oogt veel rustiger en met Rens en Edgar heb je twee mannen achterin die kunnen opbouwen, dat scheelt ook. Af en toe schoof Barreto ook door naar het middenveld, waardoor ook andere middenvelders wat op konden schuiven. Voorin moest Okita zijn basisplek af staan voor deze tactische wijziging en moesten Janga en Tavsan het alleen doen voorin.

NEC maakte drie goals. Soms met wat hulp. Na een half uur spelen kreeg NEC redelijk goedkoop een penalty van scheidsrechter van der Eijk. Roda keeper Hoekstra kwam wild uit en tikte Tavsan aan. Bruijn tikte het kadootje simpel binnen.

In de tweede maakte oud NEC-er Falkenburg gelijk, nadat NEC heel simpel een corner had weggegeven. Roda leek even aan te zetten, maar nadat Falkenburg zijn tweede gele kaart pakte na een overtreding op Tavsan, nam NEC weer het initiatief. Na een vreemde uitloopactie van keeper Hoekstra kon uitblinker Tavsan NEC op 1-2 zetten door de bal over de keeper heen te schieten en in de slotseconde schoot Javier Vet een afvallende bal raak met een droge knal: 1-3.

 

Hoogtepunten

-Degelijke overwinning,
-Tavsan speelde een prima pot.
-Weinig kansen weggegeven.
-Edgar achterin, samen met Rens en Cas, dat lijkt goed te staan.

 

Dieptepunten

– Makkelijk weggegeven corner, waaruit Roda kan scoren. En het was pas de tweede kans voor ze.
-Al die geel zwarte stoelen, het doet pijn aan de ogen.
– 21.00 uur op vrijdag en weinig kansen, dat viel niet mee, gelukkig was de eindfase leuk.

 

Tactiek

Een erg verdedigende opstelling van Meijer deze keer. een winnende coach heeft altijd gelijk, maar of dit altijd gaat werken bij een team dat al moeilijk scoort?

 

Uitslag

1-3, een degelijke uit-overwinning tegen een subtopper in de KKD. Prima. Geen hoogstaande pot, maar who cares?

 

Inzet

Niks op aan te merken, er is hard gewerkt.

 

Conclusie

Door deze overwinning lijkt NEC hard op weg naar de play offs en blijft ook Roda onder ons op de ranglijst. Er zijn slechtere dagen om je weekend mee te beginnen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.