Zo zagen wij het: Helmond Sport – NEC

Het is een drukke week voor NEC. Na de inhaalwedstrijd tegen Den Bosch afgelopen dinsdag, volgde vandaag alweer het volgende duel uit bij Helmond Sport. Gelukkig voor de ploeg volgt er hierna een weekje vrij.

Alhoewel, gelukkig? NEC zit momenteel zoals ze dat noemen in een goede ‘flow’ en had ook vanavond de boel prima voor mekaar. Het heeft een aardige tijd geduurt, maar Meijer lijkt eindelijk de gouden formule te pakken te hebben. Of je het nou 5-3-2, 3-5-2 of 4-4-2 (ruit) wilt noemen, de keuze voor het posteren van Barreto vlak voor de defensie met Proper en Bruijn daar vlak voor en Vet in een meer vooruitgeschoven rol werpt zijn vruchten af.

Rode kaart

NEC zat na een goed kwartier al op rozen toen Helmond Sport rood zag. Tavsan werd vlak buiten het strafschopgebied gevloerd en de scheids oordeelde dat hij er doorheen was, waardoor zijn directe tegenstander Dzepar op een rode kaart getrakteerd werd. Op dat moment had NEC al de overhand in de wedstrijd, maar nadat de vrije trap van Bruijn op de lat klapte en Rens van Eijden in de rebound binnen kopte, was onze ploeg heer en meester. Er werd rustig rondgetikt en gezocht naar een opening in de steeds gammeler ogende defensie van Helmond Sport. Die opening werd na een half uur gevonden. Tavsan vond eerst nog de keeper op zijn pad, maar Janga knalde de afvallende bal binnen voor de 0-2. Vlak voor de rust werd het zelfs ook 0-3, nadat Bruijn van afstand met een schitterende geplaatste bal in de verre hoek de Helmond Sport keeper verschalkte.

 

Uitslag

In de tweede helft ging NEC vrolijk verder en werd het via Barreto (0-4), Tavsan (0-5), Van Rooij (0-6) en Baeten maarliefst 0-7! En zo tekende NEC vanavond en passant de grootste uitoverwinning aan in de clubhistorie. Toe maar.

 

Tactiek

Barreto vlak voor de defensie is een geweldige vondst. Opeens is er controle en rust in het spel van NEC. Ook Proper komt hierdoor veel meer tot zijn recht, wat een goede zaak is voor hemzelf maar natuurlijk ook de club, want Proper is op papier toch ons grootste talent. NEC bleef na de 0-1 rustig en speelde het duel prima uit. De ploeg had heel veel balbezit en, in tegenstelling tot voorgaande duels, deed het daar ditmaal ook goede dingen mee. 0-7 is natuurlijk een prima uitslag, maar het had zeker ook dubbele cijfers kunnen zijn gezien de dominantie van onze ploeg en het aantal kansen.

 

Inzet

Het is nauutlijk een stuk makkelijker voetballen met een voorsprong en een man meer, maar de ploeg bleef gretig en geconcentreerd. Niets dan complimenten.

 

Hoogtepunten

Zeven goals! De grootste uitzege ooit! Geen tegendoelpunt! Wat kun je nog meer wensen? Het was gewoon een topavond, klaar.

 

Conclusie

Het heeft een tijd geduurd, maar NEC lijkt eindelijk de juiste formule gevonden te hebben. En dat is natuurlijk op een fantastisch moment, want als we dit doorzetten kunnen we met veel vertrouwen de nacompetitie in. Volgende week vrijdag wacht Jong PSV in eigen huis, dat zou in deze vorm ook zeker geen probleem moeten zijn voor onze ploeg. Een mooie reeks ligt in het verschiet en dat is geen moment te vroeg! Prettig weekend alemaal.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.