Ploeterend NEC onderuit in Deventer

Na de monsterzege op Telstar en de overwinning thuis op laagvlieger Helmond Sport, volgde vanavond de eerste echte test om te zien of NEC zou kunnen aanhaken bij de subtop. Go Ahead Eagles was namelijk de tegenstander. De ploeg van ex-NEC coach Jack de Gier staat momenteel vijfde, een plek waar NEC op aast en waar het bij winst vanavond op doelsaldo terecht zou kunnen komen. Daarvoor moest NAC vanavond ook nog even punten morsen tegen Almere City. Maar goed, eerst zelf maar eens zien te winnen. Dit moest in Deventer gebeuren zonder Musaba, want die liep vorige week een breuk op en ligt er helaas een tijdje uit. Daarom begonnen Romeny en Okita op de flanken en was er weer plek op het middenveld voor de jonge Proper.

Go Ahead zette NEC meteen vast op eigen helft en onze ploeg had in de eerste helft veel moeite om op te bouwen. De Deventenaren stoorden vroeg en dwongen NEC tot de lange bal, die vervolgens snel weer verloren ging. Toch was de eerste echte kans na een klein kwartier voor NEC, maar Okita’s schot werd van richting veranderd en verdween daardoor aan de verkeerde kant langs de paal. Aan de andere kant was Go Ahead even later dicht bij een treffer, nadat een scherpe voorzet net niet ingegleden kon worden door Rabillard. Verder gebeurde er eigenlijk bar weinig in de eerste helft, afgezien van een gele kaart voor beide ploegen (Flemming kreeg de onze). NEC beperkte zich vooral tot verdedigen en de spaarzame keren dat het de bal kreeg, leverden we hem ook heel snel weer in. Ook Go Ahead bakte er weinig van, waardoor de eerste helft het aankijken niet echt waardig was. Het was ontzettend statisch en doods. Okita leverde een paar minuten voor rust nog een schotje tussen de palen af, waardoor we op papier tenminste nog een kans konden noteren. Maar verder was het een helft om heel snel te vergeten.

De tweede helft was nog geen vier minuten oud of de 1-0 was een feit. Branderhorst keerde een inzet van afstand zeer matig┬á en in de rebound kon Rabillard de bal simpel binnen tikken. Je hoopt dan dat dat onze ploeg een beetje wakker schudt, maar voor NEC was het echt zo’n avond waarop weer eens helemaal niks lukte. Inspeelpasses over vijf meter gingen naast, ballen werden volledig onnodig ingeleverd bij de tegenstander, hoekschoppen vlogen alle kanten op behalve de zestien in, en niemand leek elkaar te snappen. Aan de overkant was het binnen een uur dan ook al bijna 2-0 voor Go Ahead, maar Rabillard schoot uit kansrijke positie hoog over. Even later was het echter alsnog raak, al was de opzet uiterst bizar. De grens gooide namelijk abusievelijk de vlag omhoog voor buitenspel van Go Ahead, maar de scheids negeerde (helaas terecht) het vlagsignaal. Dit in tegenstelling tot alle NEC verdedigers, die de vlag wel zagen en vervolgens een Go Ahead speler uit hun rug lieten weglopen en de 2-0 binnen tikken. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, moest NEC vervolgens ook nog even verder met 10 man, omdat Van Landschoot een tand door de lip had en zijn kleding onder het bloed zat. Terwijl hij van shirt en broekje wisselde, scoorde Go Ahead alweer bijna de 3-0. Gelukkig verdween de bal voorlangs. Er was bij NEC echter iets geknakt en het werd een volledige eenrichtingswedstrijd naar het doel van Branderhorst toe. Helemaal niks lukte bij ons, het was een totaal drama. Een kwartier voor tijd kwam Wolters ook nog in het veld voor Proper en Velikonja voor Romeny. Het was Wolters die een paar minuten voor tijd een voorzet gaf waaruit Flemming de 2-1 kon scoren. Opeens was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd, terwijl er tot dat moment eigenlijk totaal geen vuiltje aan de lucht geweest was voor Go Ahead. De opleving van NEC was echter maar van korte duur en de Deventenaren konden ondanks vijf minuten extra tijd de wedstrijd relatief rustig uitspelen, want NEC kon ondanks veel opportunisme in de slotminuten geen vuist maken.

 

Uitslag

2-1 dus, en daarmee krijgen we wellicht zelfs nog te veel loon naar werken. Als het 4-0 geworden was hadden we het ook geloofd.

 

Toeschouwers

De NEC aanhang werd bepaald niet verwend. NEC had er vanavond geen zin in.

 

Scheids

Arbiter Mulder maakte helaas voor ons een terechte beslissing bij een vermeend buitenspelmoment van Go Ahead, waaruit de 2-0 voortkwam. Toonde verder ook een gele kaart aan Flemming en Dijkstra, alsmede een Go Ahead speler.

 

Hoogtepunten

Geen.

 

Dieptepunten

Veel.

 

Tactiek

De vraag ‘Zijn wij nou zo goed of zijn hullie nou zo slecht?’ die gesteld kon worden na Telstar en Helmond Sport, werd vanavond keihard beantwoord. Hullie waren zo slecht duidelijk, want wij zijn nog altijd redelijk dramatisch. De kwalitatieve armoede waar we wekelijks naar moeten kijken is pijnlijk. Simpele basisvaardigheden die je mag verwachten van een profvoetballer ontbreken bij een groot deel van onze selectie, zoals hoe je een bal naar een medespeler toe schiet. Dan hoef je het over tactiek eigenlijk al helemaal niet meer te hebben. Het is God zegene de greep en hopen op een wonder.

 

Inzet

Vandaag waren een aantal spelers simpelweg totaal niet scherp. Het trainerstrio krijgt de wisselvalligheid duidelijk niet uit deze ploeg.

 

Conclusie

Waar je vandaag weer had kunnen aanhaken bij de subtop, daar laat NEC vanavond zien dat het eigenlijk helemaal niks te zoeken heeft in de play-offs. Geen moment kon onze ploeg aanspraak maken op een resultaat en het voetbal is weer helemaal terug bij af: tranentrekkend slecht. Telstar uit blijkt een pure toevalstreffer, niet een opmaat naar een goede laatste seizoenshelft. Onze ploeg speelt slap en laf, twee dingen waar we een broertje dood aan hebben. Dit seizoen kunnen we ook weer afschrijven. Pfff. Prettig weekend.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.