De week van…soms zit ’t mee

Terwijl ze er in de VS achter proberen te komen of een bejaarde psychopaat of een broze opa het land moet gaan leiden. Terwijl wereldwijd, zeker ook in Europa en Nederland, het coronavirus ons nog steeds bij de ballen heeft. Terwijl zorgmedewerkers, de helden van het voorjaar, zich briesende idioten van het lijf moeten houden, gaat de Keuken Kampioen Divisie gewoon door. Dat klinkt cynisch, maar het profvoetbal biedt miljoenen mensen zo, te midden van alle beroering, een mooie afleiding. Een cadeautje dat we maar in dank moeten aanvaarden.

We leven even in een surrealistische wereld waar ergens, in een stadje dat Nijmegen heet, een oude voetbalclub op zoek is naar betere tijden. Het absurde voor ons, de supporters, is dat dat uitgerekend dit corona-seizoen kan gaan lukken. Seizoenen lang hebben we ons in het stadion kunnen ergeren aan ideeëloos, wezenloos, ongeïnspireerd, zeg maar gewoon slecht voetbal. En nu, nu we veroordeeld zijn tot het volgen van onze club via de TV, zien we ineens een team waar onze harten wél sneller van gaan kloppen. Hoe cynisch is dat!? Ik denk dat we ook dit cadeautje maar in dank moeten aanvaarden.

Foto: Rob Koppers

Zeker na de winst op NAC Breda is duidelijk dat er dit seizoen iets te halen is voor NEC in de KKD. Veel van de kwaliteiten die nodig zijn om ver te komen liet NEC in deze wedstrijd zien: individuele klasse, hard willen werken, opereren als een team en een brede selectie. Voetballend kon het beter, maar het was dan ook een behoorlijk geïmproviseerd elftal.

We hebben dus het leukste en beste voetballende team in jaren en we kunnen ze niet toejuichen in het stadion. Vreemde gedachte misschien, maar is dit niet juist een voordeel voor dit team, met zoveel jonge spelers? We weten allemaal dat De Goffert een vervelende plek kan zijn voor de eigen spelers als het even niet loopt. Die druk hebben de spelers nu niet. Bovendien zijn al die jonge gasten gewend om zonder publiek te spelen, zij hebben de motivatie van een sfeervol stadion helemaal niet nodig.

Zo zie je, al wensdenkend, dat dit wel eens het jaar van NEC kan worden. Jammer dat we dat niet in het stadion kunnen zien, maar volgend seizoen, in de Eredivisie, zijn we er weer bij.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.