De week van… lang zal ze leven! ♪

NEC vierde afgelopen zondag haar 120e (!!) verjaardag. Een indrukwekkende leeftijd, waar menige voetbalclub (zowel nationaal als internationaal) een puntje aan kan zuigen. Het is een grootse mijlpaal, die een groots feest verdient. Helaas zijn grootse feesten in coronatijd geen optie. De club heeft zichzelf duidelijk flink achter de oren gekrabd over hoe ze pandemieverantwoord toch wat konden doen om deze heuglijke verjaring toch nog wat glans te geven. Er werd ondermeer een YouTube video geproduceerd en speciale jubileumsjaals gemaakt (die helaas alle 120 in een mum van tijd waren uitverkocht; gefeliciteerd als je er eentje te pakken hebt weten te krijgen!), en er is een actie opgezet waarin 120 wedstrijdshirts gedoneerd zullen worden aan diverse supporters. Wie die supporters zijn mogen we zelf bepalen, dus als je iemand in gedachten hebt die volgens jou een shirt verdient, dan kun je dit formulier invullen. Hele leuke initiatieven van NEC, maar ja, het is natuurlijk geen feest.

Gelukkig is onze club gezegend met hondstrouwe supporters. En die weten wel hoe je een feestje kunt bouwen, zelfs gedurende een epidemie. Vorige week werd er dan ook door de HKN een oproep gedaan om mee te helpen met een sfeeractie om het 120-jarig jubileum te vieren. En wat voor een sfeeractie!

Foto met dank aan HKN.

Het hoofdgebouw werd door Legio ingepakt in een prachtig spandoek, dat een overzicht gaf van de historie van onze club. En ’s avonds werd het hele stadion omringd door een indrukwekkende erehaag van 120 fakkels, georganiseerd door de HKN. Hulde aan alle deelnemers van deze acties. Het geeft aan hoe zeer NEC leeft onder de supporters, ook in deze barre tijden.

In ander nieuws leerden we de afgelopen week dat de Goffert een van de proeflokaties wordt voor het weer toelaten van supporters bij wedstrijden. Het lijkt er dus op dat wij als een van de eersten in Nederland weer ‘live’ onze ploeg kunnen aanmoedigen. Helaas zal het aantal toeschouwers zeer beperkt blijven tijdens deze proeven, maar goed, het is nog altijd beter dan helemaal geen toeschouwers. Hopelijk is het een eerste stap richting volledige terugkeer naar de stadions.

Op sportief vlak was het rustig, want het was een interlandweek. Een broodnodige pauze dus om onze door corona geplaagde ploeg een beetje op de rails te krijgen. Deze vrijdag wacht immers alweer Roda JC, dat op bezoek komt in de Goffert. Blijkbaar zijn alle spelers weer terug en beschikbaar, maar uiteraard hebben ze nog wel vermoeidheid en gebrek aan ritme. Dit leerden we  dinsdagavond, toen NEC een digitale technische avond via YouTube uitzond.

Sowieso een prima initiatief, zo’n technische avond, helemaal in coronatijd. Rogier Meijer en Nick Kersten spraken openhartig over het team, hun visie en de ambities van de club. Jochem van Gelder liet glippen dat de blessure van Mathias de Wolf een rugblessure betrof, waarna we leerden dat Mathias zich begin december bij de ploeg zal voegen. Javier Vet heeft zijn smaak nog niet terug na zijn corona-infectie. En de sfeer in de ploeg is prima. Dat we het maar even weten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.