De week van…de verrassingen

De onnodige nederlaag van afgelopen zondag tegen De Graafschap is inmiddels alweer ver weg. De gebeurtenissen volgden elkaar de afgelopen dagen namelijk snel op. Maandag kregen we te horen dat voetballen met publiek er de komende weken niet in zit, dinsdag kwam met Javier Vet een ervaren middenvelder uit de lucht vallen en woensdag is daar het nieuws dat Ole Romeny verhuurd wordt aan Willem II. Wat een week!

Dat de stadions voorlopig leeg blijven heeft niet zoveel te maken met (verkeerd) gedrag ín die stadions. Vlekkeloos verliep het natuurlijk niet, ook niet in onze eigen Goffert. Tegen Almere City had ik de pech, dat er naast en achter mij een paar figuren zaten (en stonden) die corona waarschijnlijk allemaal maar onzin vonden (dat was toen nog trendy). Vanuit hun wijd opengesperde muilen zag ik de denkbeeldige coronawolken over me heen komen. En erger nog, over mijn bejaarde vader. Ach, waarom zou je daar ook rekening mee houden?

Maar goed, het probleem is dus niet wat er in de stadions gebeurde. Het zijn de bewegingen van duizenden mensen naar en van de stadions die sowieso extra coronarisico’s opleveren. Veel bezoekers hielden zich buiten het stadion bovendien niet aan de coronaregels. Omdat dat bij talloze andere gelegenheden natuurlijk niet anders was, zitten we nu met z’n allen opnieuw in de shit.

Tot ziens, Ole! Foto: Rob Koppers.

Het collectieve stadionverbod is niet leuk voor de fans en bijzonder sneu voor de clubs die zoveel tijd en geld hebben gestoken in het organiseren van de wedstrijden. Ook bij NEC was het prima voor elkaar. Wat een klus moet het geweest zijn om voor een wedstrijd een kleine 3.000 mensen op de juiste plek te zetten. Financieel zijn de gevolgen op korte termijn waarschijnlijk nog wel te overzien. Het organiseren van een wedstrijd met publiek kost, onder deze omstandigheden, misschien wel meer dan het oplevert.

Publiek of niet, de competitie gaat gelukkig gewoon door. Dus, installeren we ons de komende weken met bier en chips/koffie met een koekje op de bank om bijvoorbeeld eens te gaan kijken wat die Javier Vet (1.94 meter!) ervan kan. Een ervaren speler konden we wel gebruiken en ik lees dat hij vorig seizoen bij De Graafschap geregeld tot de uitblinkers behoorde. Dat klinkt goed.

We hebben inmiddels wel een gigabatterij middenvelders verzameld voor twee plaatsen. In het huidige systeem worden de posities van de buitenste middenvelders immers ingevuld door vleugelspitsen. Barreto, Bruijn, Proper, Mathias de Wolf, Van Ottele, Beekman en nu dus ook Javier Vet. Wie moeten er spelen? Daar kun je thuis op de bank dan eens goed over na gaan denken, er met maximaal drie vrienden op 1,5 meter over ouwenelen, of er met een grotere groep over discussiëren via whatsapp. Naar het stadion of niet, het lullen over NEC gaat gelukkig gewoon door.

De komst van Javier Vet mag dan onverwacht zijn, dat geldt ook voor het vertrek van Ole Romeny. Ik zag het in ieder geval niet aankomen. Ondanks dat het talent er bij Ole vanaf druipt, stond zijn ontwikkeling al min of meer stil vanaf het moment dat hij debuteerde. Ik ga ‘m toch missen. Want oh, zijn balbehandeling, de soms onnavolgbare passeeracties, om je vingers bij af te likken. Er is geen andere speler in de selectie die met een bal kan wat Ole kan. En dat heeft Willem II ook gezien. Zoals ze eerder Ndayishimiye tot wasdom lieten komen, gaan ze het nu proberen met onze Ole. Veel succes jongen.

Met het vertrek van Romeny zal Okita tegen FC Eindhoven wel in de basis verschijnen. Als die er een bietje zin in heeft kan dat best goed uitpakken. Dus gaan we er voor de pot tegen Eindhoven maar eens goed voor zitten. Gezien het tijdstip, zaterdag half vijf, en het lege stadion, een echte coronawedstrijd. Hup NEC!

Wichard

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.