Slap NEC sleept in extremis winst weg uit Volendam

Sinds het vertrek van Jack de Gier heeft NEC twee duels gewonnen, maar  soepel ging dit zeker niet. De wedstrijd vorige week in eigen huis tegen Helmond Sport was om te janken zo slecht. Er keren echter wat spelers terug van blessures en schorsingen, wat De Groot en consorten in staat stelt eindelijk weer eens wat logische opstellingen neer te zetten. We zagen vanavond tegen Volendam daarom linksback Labylle terugkeren op linksback, terwijl het centrale duo Bossaert en Van den Berg in ere hersteld werd. Op het middenveld bracht NEC met Mike Tresor Ndayishimiye naast Bruijn wat extra creativiteit op de mat. Dit betaalde zich zowaar ook meteen uit.

Tresor scoorde namelijk al binnen een minuut na de aftrap. Een prima start voor onze ploeg dus. Even later schoot Volendam op de paal, maar we waren nog niet met de schrik vrijgekomen of de 0-2 lag al in het net. Ferdi Druijf knalde de bal snoeihard en onhoudbaar in de hoek van het Volendam doel. Daarna zakte het duel een beetje in. NEC kreeg nog kansen via Okita en Wolters, terwijl ook Volendam richting het einde van de eerste helft mog even gevaarlijk opdook voor het NEC doel. Branderhorst hield de marge echter op twee en dus kon NEC met een comfortabele voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft moest Bruijn geblesseerd van het veld. Waar je dan iets als Kvida verwacht in zijn plaats, zodat Van den Berg kan doorschuiven, daar besloot de nieuwe technische staf op zijn De Giers om Sanniez in te brengen en Labylle door te schuiven. Waarom toch? Wat ziet de technische staf dat geen enkele NEC fan ziet? De eerste grote kans voor NEC kwam zo’n vijftien minuten na de hervatting. Tot twee keer toe schoot NEC op het goal van Volendam, maar de keeper keerde beide inzetten. Aan de overkant was Volendam helaas wel trefzeker. Na een ketser van Van den Berg schoot Antwi binnen. Daardoor was de spanning opeens weer helemaal terug in de wedstrijd. Dertien minuten voor tijd werd het zelfs nog erger, want Volendam scoorde ook de 2-2. De laatste tien minuten was het daarom opnieuw flink billenknijpen en afzien voor alles en iedereen die NEC een warm hart toedraagt. Waar de wedstrijd voor NEC als een nachtkaars uit leek te gaan, daar was het toch in de extra tijd alsnog Jonathan Okita die de 2-3 binnen prikte. Terwijl het hele uitvak schreeuwde om het eindsignaal kopte Volendam nog bijna de 3-3 binnen, maar Branderhorst hield de bal buiten. Daarna vond de scheids het gelukkig welletjes.

 

Uitslag

2-3 dus. Opnieuw pakt NEC met meer geluk dan wijsheid de drie punten, maar in deze fase van de competitie maakt het niet uit hoe we het doen. Al wordt het wel vervelend om elke week een dozijn nieuwe grijze haren te zien in de spiegel.

 

Toeschouwers

Het uitvak zat flink vol en de stemming zat er na de twee vroege goals uiteraard goed in. Na de gelijkmaker van Volendam sloeg de stemming echter flink om. Gelukkig kwam het allemaal alsnog goed en konden de meegereisde fans Okita toejuichen terwijl hij een triomfantelijke foto van zichzelf liet maken voor het opgeluchte uitvak.

 

Scheids

Van der Laan had een makkelijke avond. Vier gele prenten gingen richting Volendam en ook Van den Berg, die net is teruggekeerd van een schorsing, pakte er als vanouds weer eentje mee.

 

Hoogtepunten

Nog altijd ongeslagen onder Ronnie en co. Vraag niet hoe, maar dat is nu even bijzaak.

 

Dieptepunten

Hoe krijg je het voor elkaar om, als je zo vroeg met 0-2 voor komt, de rest van de wedstrijd zo lamlendig verder te klungelen? Zoiets geeft doorgaans toch vleugels? Helaas niet bij deze groep. Wat een seizoen.

 

Tactiek

Voor het eerst sinds mensenheugenis verscheen er weer eens een logische opstelling op het veld aan NEC zijde, met een linksback op linksback en drie middenvelders op het middenveld. Helaas was de pret na het uitvallen van Bruijn al snel over. Waarom Sanniez erop en niet Kvida (Van den Berg doorschuiven) of Sabak? De boel stortte hierna meteen weer helemaal in elkaar bij NEC. Wij zien het, de neutrale toeschouwerr ziet het, maar de technische staf ziet het nog steeds niet. Bizar.

 

Inzet

Het was ondanks de vroege 0-2 voorsprong wederom een slap zootje op het veld. Waar we in voorgaande jaren veel geklaagd hebben over de instelling van de spelers, daar blijken we jaar na jaar toch weer een treetje lager te kunnen. Je gelooft het bijna niet dat dit betaalde sporters zijn.

 

Conclusie

De Groot, Meier en Bogers moeten bijna wel een engeltje boven de dugout hebben vliegen of een pact met Moenen gesloten hebben. Het voetbal ziet er namelijk net als onder De Gier nog altijd niet uit, maar op de een of andere manier vallen de resultaten tot dusverre steeds nèt de goede kant op. Dat was tegen Helmond Sport al zo en wederom vanavond. Hoe lang dit goed kan blijven gaan mag joost weten, want deze ploeg is gewoon echt om te janken zo slecht. Maar goed, mocht er een mirakel gebeuren en komen we via een last-minute nacompetitieplek en een flinke reeks gezwijn alsnog terug in de Eredivisie, dan hebben we in elk geval een zomer de tijd om puin te ruimen. Linksom of rechtsom, nog een jaar KKD moet ten allen koste vermeden worden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.