NEC pakt cruciale punten thuis tegen RKC

Het is een druk paasweekend, want na de uitwedstrijd tegen Volendam van afgelopen vrijdag stond vandaag alweer het thuisduel tegen RKC Waalwijk op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd voor de strijd om de nacompetitie plekken. RKC staat momenteel immers slechts twee punten voor op NEC, waardoor we bij winst dus stuivertje wisselen op de ranglijst. Het uitduel tegen Volendam en de laaste thuiswedstrijd tegen Helmond Sport gaven echter weinig reden tot optimisme. Tenzij je gelooft in beschermengeltjes. Bovendien pakte Joey van den Berg zijn zoveelste gele kaart en moest de technische staf achterin dus opnieuw gaan puzzelen. Kvida was gelukkig de logische oplossing centraal achterin naast Bossaerts.

Foto: Rob Koppers

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door zenuwachtig voetbal, waarin RKC al vroeg een paar goede kansen kreeg. Halverwege de eerste helft leek NEC zich toch een beetje onder de zenuwen uit te voetballen, maar waar een doelpunt van NEC in de lucht hing daar was het alsnog RKC dat de eerste klap uitdeelde. Na een goed half uur voetbal schoot Spierings, die helemaal vrij was gelaten in de zestien van NEC, de bal in de verre hoek. Het was een zoveelste voorbeeld van de tamheid en het gebrek aan kwaliteit in deze spelersgroep. RKC bleef daarna de bovenliggende ploeg en NEC bakte er helemaal niks meer van. De ploeg werd dan ook met een fluitconcert naar de kleedkamers begeleid voor de rust. De slapheid en instelling van sommige spelers was zoals wel vaker dit seizoen dan ook om te janken.

We kunnen alleen maar aannemen dat het flink donderde in de kleedkamer. NEC begon de tweede helft namelijk een stuk feller. Binnen drie minuten stond het alweer gelijk, nadat Druijf een prima assist van een verder dramatisch spelende Dijkstra mooi in het RKC doel knalde. Een echte spitsengoal van een van de revelaties van dit seizoen. De twee huurlingen Druijf en Bruijn zijn namelijk de enige spelers aan NEC zijde – op de spaarzame keren na dat Okita het op de heupen krijgt – die ons publiek op de banken kunnen krijgen. Een gelijkspel in deze fase van de competitie is echter niet voldoende en dus ging NEC op jacht naar de volle winst. Druijf was dicht bij een tweede treffer na een fraaie aanval van NEC, maar zijn loeiharde knal spatte via de paal terug het veld in. Na een goed uur voetbal werd Wolters, die vlak voor rust een boeking kreeg en nadrukkelijk solliciteerde naar een tweede gele kaart, van het veld gehaald voor Musaba. NEC bleef aanzetten en in de 71e minuut resulteerde dit in de oh zo belangrijke 2-1. Ditmaal was het Okita die een voorzet van Bruijn binnen schoot. NEC kreeg in het restant van de wedstrijd meerdere kansen om de score verder uit te breiden maar was onzuiver in de afronding. Aan de andere kant had RKC nog een tweetal goede mogelijkheden om de wedstrijd weer recht te trekken. Gelukkig voor NEC gebeurde dit ondanks vier minuten extra tijd niet.

Foto: Rob Koppers

 

Uitslag

2-1 dus. Drie zeer belangrijke punten, want hierdoor gaan we op de ranglijst over RKC heen. Ook de uitslagen op sommige andere velden waren niet ongunstig voor onze club.

 

Toeschouwers

Een schitterende middag voor een voetbalwedstrijd, zou je denken. Het is echter op de tribunes te zien dat NEC de afgelopen seizoenen bepaald niet aan klantenbinding gedaan heeft en dus had menigeen ervoor gekozen om deze tweede paasdag elders te besteden. En eerlijk gezegd kan je hen, zeker op basis van de eerste helft daarin geen ongelijk geven. Naar deze ploeg ga je niet voor je plezier kijken.

 

Scheids

Wolters en Bossaerts kregen beide een gele kaart voorgeschoteld, terwijl ook RKC een gele kaart meepikte. Verder had de leidsman een rustige middag.

Foto: Rob Koppers

 

Hoogtepunten

Drie hele belangrijke punten voor onze club (we zeggen bewust club in plaats van ploeg).

 

Dieptepunten

Wederom een slappe hap vertoning van onze spelers voor grote delen van de wedstrijd. Een flink aantal figuranten in dit elftal is hun salaris echt niet waard.

 

Tactiek

Het beschermengeltje tevreden houden.

 

Inzet

Afgezien van een enkeling voornamelijk slappe hap. Of ze willen niet beter, of ze kunnen niet beter. Waarschijnlijk een beetje van beide.

 

Conclusie

Aan de ene kant willen we uiteraard graag de nacompetitie in, want het is de enige manier om terug te keren op het hoogste niveau. Aan de andere kant vragen we ons toch serieus af of we deze ploeg echt nog meer dan twee duels aan het werk willen zien. Wat is het toch afzien geweest dit seizoen, met zonder twijfel het slechtste NEC en het slechtste voetbal dat we sinds mensenheugenis hebben aanschouwd in de Goffert. En dat zegt wat, gezien de laatste jaren. Gelukkig was het lekker weer…

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.