NEC wint maar verliest krediet

Ron de Groot moet in de rust een poliep op z’n stembanden hebben gekregen vanwege zijn woede uitbarsting,  want wat zijn mannen in de eerste helft lieten zien was schandalig slecht. Dat de nacompetitie voor sommige supporters niet meer zo hoeft is al treurig zat, maar dat de spelers zelf ook met zo’n instelling de wei in gaan kan en mag niet. De goal van Helmond typeerde alles. Op half tempo achter de tegenstander aan, niemand die een been uit steekt en als de tegenstander op goal schiet dan lekker met z’n allen toekijken hoe de bal het net in gaat.

En er leek weer wat positiviteit teruggekeerd te zijn na de trainerswissel en een prima resultaat in Eindhoven tegen Jong PSV. Toegegeven, het voetbal was ook daar ook niet best, maar de eerste helft was acceptabel, de werklust prima en het resultaat netjes. Echt veel weggeven deed je niet, dus er leek ook wat meer defensieve zekerheid te zijn. Dan hoop je op het doortrekken van die lijn, misschien met meer kansen en beter veldspel, maar dat bleek dus een te grote opgave te zijn. NEC maakte een uitgebluste indruk en speelde de eerste helft alsof ze vorige week de play-offs definitief waren misgelopen in plaats van een team dat het gevoel had dat de play-offs binnen handbereik waren. Toch ging NEC met 1-1 aan de thee, nadat Wolters vlak voor rust een verdedigingsfout van de Helmonders met een droge knal wist af te straffen. Opvallend was dat het publiek ondanks de gelijkmaker haar afkeuring liet blijken. Terecht, want de goal was fijn, maar kon de wanvertoning van de eerste helft niet verbloemen.

De tweede helft leek er iets meer vuur in het elftal te zitten. Het voetbal was nog steeds niet goed, maar er werd wel gewerkt en dat scheelt al veel. In de 53ste minuut scoorde Kvida met het hoofd en een minuut later schoot Bruin net voorlangs. NEC leek op weg naar de genadeslag, maar weer een minuut later klungelde Sturing bij een duel (randje 16) en de scheids legde de bal op de stip. Zwaar gestraft misschien, maar de klungeligheid was op de tribune meer een punt van discussie dan het feit of dit wel of geen penalty was.

Uiteindelijk werden de 3 punten toch gepakt na een goal van opnieuw Wolters, die voor het eerst het niveau benaderde waarvoor hij gehaald is. Ook Mike Tresor Ndayishimiye viel goed in. En zo doe je ondanks deze vertoning gewoon weer mee om die plek voor wat extra wedstrijden na het seizoen. Het kan allemaal in de KKD.

Randy Wolters scoorde 2 keer (foto Rob Koppers)

Uitslag

3-2 en dat is het belangrijkste. De rest snel vergeten.

Toeschouwers

Rond de 8000 toeschouwers zaten er toch maar weer. Hopelijk wordt er op tweede paasdag tegen RKC meer aan klantenbinding gedaan.

Scheids

Meneer Bijl is er 1 die perfect past bij de KKD. Voor elk wissewasje fluiten en altijd een paar discutabele momenten.

Hoogtepunten

-Drie punten

-De kachels werkten weer

-Toch weer weinig weggegeven achterin

-Veel opgehaald bij de collecte voor Henk

Dieptepunten

Matig voetbal, weinig strijd in de eerste helft  en spelers die echt totaal uit vorm zijn.

Tactiek

Je geeft weinig kansen weg, dat is prettig, maar als je denkt dat je het op halve kracht wel even kunt doen, kun je elke tactiek wel aan de kant schuiven, want dan ga je het niet redden.

Inzet

Nuff said…

Conclusie

Nog 4 wedstrijden en qua punten doen we gewoon mee. Nu nog beseffen dat je moet werken als een team (dus niet zoals Okita in de laatste seconde van de wedstrijd alleen aan je eigen succes denken) en beseffen dat er echt nog wat te halen valt.