NEC verliest van Jong AZ. Eén april! Oh wacht….

Even had NEC ogenschijnlijk de vorm te pakken en werden een paar wedstrijden op rij de punten binnen gesleept. De nederlaag tegen Sparta maakte daar een einde aan, maar verliezen tegen Sparta is op zich nog geen schande. Het verlies tegen Jong Ajax in eigen huis was echter wel pijnlijk en opeens zag NEC in het zicht van de haven die felbegeerde play-off plek weer uit de handen glippen. Maar gelukkig stond vanavond de uitwedstrijd tegen laagvlieger (18e plek) Jong AZ op het programma. Tuurlijk, dit soort onheilige wedstrijden in een vreselijke ambiance op een bijveldje ergens in Noord-Holland zijn nooit een pretje, maar je mag toch aannemen dat de spelers tot op het bot gemotiveerd zijn om die play-off plekken binnen bereik te houden. Voor dit duel was het flink puzzelen voor De Gier, want achterin misten we Van den Berg en Kvida met schorsingen en Bossaerts en Van Eijden met blessures. Topgoochelaar De Gier wist echter weer een opstelling uit de hoge hoed te toveren waar logische namen als Hoogveld en Sturing op de bank bleven zitten ten faveure van Joppen, Sanniez, Labylle en Dijkstra. Oh jee.

De ambiance en de onwennige opstelling hadden duidelijk een effect op onze ploeg, want het spel in de eerste helft oogde mat. Zoals wel vaker in uitwedstrijden, overigens. Na een kleine twintig minuten had NEC wel een aardige kans via Ndayishimiye die op de paal schoot, maar verder viel er aan NEC zijde weinig goeds te noteren. Jong AZ gooide naarmate de helft vorderde dan ook de schroom van zich af. Dit resulteerde in de 41e minuut in een niet onverdiende 1-0 en tot onze grote verbazing stond het twee minuten later zelfs 2-0 na een fout van Branderhorst. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft bracht De Gier Sturing in voor een wederom tegenvallende Overtoom. Dijkstra schoof hierdoor naar het middenveld. Het tempo aan NEC zijde ging nu wat omhoog, al is dat ietwat relatief want lager kon bijna niet. Na een uur spelen kwam Romeny in het veld voor Wolters. De grootste kans voor een aansluitingstreffer voor NEC volgde na zeventig minuten, maar Druijf faalde in de afronding. Meteen daarop was het aan de overkant wel raak. Jong AZ maakte de schande voor onze ploeg compleet door de 3-0 te scoren. In de laatste minuten mocht Haouat  het veld in voor Okita. Romeny schoot ook nog een bal voorlangs. Oh, en toen werd het ook nog 4-0.

 

Uitslag

Over mijn hele lichaam. Jeuken dat het doet, niet normaal.

 

Toeschouwers

Een stuk of vijftig NEC die-hards konden genieten van zelfgebakken appeltaart. Dat was meteen ook het enige dat er te genieten viel.

 

Scheids

Geel voor Wolters en Sturing. Bizar genoeg geen geel voor Bleum.

 

Hoogtepunten

Alles rondom Alkmaar is onder zeeniveau. Geen hoge punten te bekennen.

 

Dieptepunten

Deze ploeg en deze trainer.

 

Tactiek

Terwijl zijn commandant nog in onderhandeling was met een Germaanse stam die een Romeinse provincie was binnengevallen, besloot Quintus Servilius Caepio (wie kent hem niet?) op eigen houtje de Germanen aan te vallen. Caepio’s troepen werden volledig weggevaagd door de proto-Duitsers, die vervolgens ook de troepen van Caepio’s commandant over de kling joegen. In totaal verloren de Romeinen die dag zo’n 120.000 manschappen in een ‘veldslag’ die de geschiedenisboeken in gaat als een van de grootste tactische blunders in de geschiedenis van de mensheid. Caepio verloor na afloop zijn Romeins staatsburgerschap en werd verbannen. En Jack? Die zal wel gewoon blijven zitten. Al zullen de geschiedenisboekjes wellicht herdrukt moeten worden.

 

Inzet

Soms moet je jezelf gewoon even in de arm knijpen als je eraan herinnerd wordt dat deze heren betaald worden voor dit werk. Dit is gewoon hun baan. Echt waar. De gemiddelde zaterdagamateur gooit er meer ziel en zaligheid in. Rot toch een eind op.

 

Conclusie

Ronduit schandalig. Er is geen andere term voor deze wanvertoning. Elke hoop die we weer een beetje koesterden op een nacompetitieplek kan weer de kast in. Ter illustratie hoe NEC er momenteel voor staat: Jong Ajax, waar we afgelopen vrijdag thuis nog met 2-1 van verloren, werd vanavond gewoon met 0-6 van het eigen veld gemept door Cambuur, een directe concurrent voor de nacompetitieplekken. Dit wordt he-le-maal niks meer. Wie doet het licht uit?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.