Dag beste Jack

Met een aardige serie wedstrijden, met als hoogtepunt de 5-0 overwinning op FC den Bosch, leek hij even op weg naar een Mario Been-achtige ontsnapping. Maar de drie nederlagen die erop volgden kostten Jack de Gier vandaag dan toch de kop. Hoe begrijpelijk ook, het einde van De Gier als trainer van NEC stemt treurig. Ook voor assistent Patrick Pothuizen valt het doek. Twee clubmannen die met een flinke deuk De Goffert verlaten.

Foto: Rob Koppers

De Gier slaagde er niet in zijn team iets van een succesvolle strijdwijze bij te brengen. Hij had daarbij ook pech. Routinier Coutinho stopte na een paar wedstrijden opeens met voetballen, zijn zeer capabele vervanger Norbert Alblas raakte langdurig geblesseerd en spelers die als sterkhouder waren gehaald, bleken er weinig (meer) van te kunnen.

Voor Jack is het een persoonlijk drama. Falen bij de club waar je als speler op handen werd gedragen, maar ook, een mogelijk in de knop gebroken trainerscarrière.

Jack de Gier deed zijn stinkende best maar faalde als trainer. Als speler blijft hij een held en altijd welkom in De Goffert.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.