NEC verliest van Jong Ajax en dramascheids

Na een zoveelste teleurstellende uitwedstrijd – al was het dan wel tegen de nummer 2 van de ranglijst – moest NEC vanavond in eigen huis de goede thuisreeks weer vervolg geven. De tegenstander was Jong Ajax. Weer zo’n vervelend Jong team dat de tweede divisie van Nederland vervuilt. Maar goed, het is niet anders. In ieder geval mag je dan toch drie punten verwachten, want het Jong Ajax van dit seizoen is niet het Jong Ajax dat vorig seizoen nog kampioen werd. Bossaerts was geblesseerd dus begon Kvida centraal achterin naast Van den Berg. Dit betekende helaas dat Sanniez weer terugkeerde op linksachter en Labylle op het middenveld begon, een combinatie die De Gier in onnavolgbare logica wel vaker van stal trok dit seizoen. Overtoom was er weer bij, maar De Gier hield hem vooralsnog op de bank. Voorin keerde Druijf na interlandverplichtingen weer terug, geflankeerd door Wolters en Okita. Deze laatste had de afgelopen winterstop blijkbaar al richting de Serie A kunnen vertrekken maar bleef alsnog bij NEC; een besluit dat zich in de tweede seizoenshelft tot dusverre nadrukkelijk heeft uitbetaald.

Foto: Rob Koppers

NEC begon de wedstrijd erg rommelig maar kwam desondanks toch al vroeg op voorsprong via Ferdy Druijf, die een voorzet van Wolters simpel binnen tikte. NEC liet hierna Jong Ajax combineren maar was na een kleine twintig minuten toch bijna opnieuw trefzeker. Okita faalde echter oog in oog met keeper El Maach. Even later was het echter raak aan de overkant. Jong Ajax strafte slordig verdedigen van NEC effectief af. Een volledig vrijgelaten Cerny schoot beheerst binnen van korte afstand en zonder een NEC verdediger in de buurt. NEC wist ondanks een paar kansjes in de eerste helft geen tweede goal te vinden.

NEC liet Jong Ajax in de tweede helft meer en meer het balbezit en oogde onzeker. Tot overmaat van ramp incasseerde Joey van den Berg na een goed uur spelen een rode kaart. Een op het oog prima tackle van de gelegenheidsverdediger werd door de zoveelste hopeloze KK divisie scheids (Mulder) als een overtreding gezien en nadat Van den Berg hierop kwaad reageerde mocht hij inrukken. Man man man. Jong ajax was even later dicht bij een tweede treffer, maar Brandhorst stopte de bal goed. Ook trainer De Gier kreeg maar weer eens een gele kaart voor protesteren. Ondertussen hield Branderhorst NEC op de been. De scheids bleef ondertussen klunzen en het thuispubliek liet zich van haar slechtste kant zien door allerhande bekers en andere zooi op het veld te gooien. Van een echte wedstrijd was inmiddels al geen sprake meer. NEC hield tegen en Jong Ajax pingelde met hulp van de scheids wat rond op onze helft, zonder echt grote kansen te creëren. Met nog een paar minuten te gaan besloot De Gier maar eens tot een wissel en bracht Ndayishimiye in het veld voor Wolters. Met nog een minuut resterend op de klok kreeg Jong Ajax alsnog de bal achter Branderhorst en werd het leed voor NEC nog groter.

 

Uitslag

1-2 dus. Wat een drama avond.

 

Scheids

Weer zo’n kansloze droeftoeter, waar vinden ze deze figuren? Hij staat nota bene op twee meter afstand bij de tackle van Van den Berg. Dan helpt zelfs een bril niet meer en is een lobotomie de enige verlossing. Ook Wolters en De Gier (tja…) kregen een kaart te zien, twee keer geel.

De schlemiel van de avond. Foto: Rob Koppers

 

Toeschouwers

De stemming ebde al aardig weg na de gelijkmaker, maar na de belachelijke rode kaart voor Van den Berg was scheidsrechter Mulder de gebeten hond. Hierna werden er helaas allerlei voorwerpen op het veld gegooid door het thuispubliek en legde de scheids de wedstrijd zelfs even stil.

 

Hoogtepunten

Het begon nog wel okee….

 

Dieptepunten

De scheidsrechter. Totaal niet geschikt voor deze baan. En de zoveelste dwaalopstelling van De Gier.

 

Tactiek

Weer een onnavolgbaar De Giertje. Een linksback op het middenveld, een rechtsback op linksachter, je wordt er soms moedeloos van.

Foto: Rob Koppers

 

Inzet

Te matig om Jong Ajax pijn te kunnen doen.

 

Conclusie

NEC had vandaag goede zaken kunnen doen voor de positie op de ranglijst. Helaas toont de ploeg van De Gier wederom aan dat het een matige bedoeling is die van wisselvalligheid aan elkaar hangt. Tel daarbij op een ronduit schandalig slechte scheids en je hebt een recept voor ellende. Een zoveelste kloteweekend. Bedankt NEC en bedankt Mulder.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.