NEC pakt op valreep alsnog volle mep in Helmond

Na een saaie interlandweek (Oranje kwalificeerde zich voor het EK, maar wie maalt daar om? NEC is wat wij willen zien!) mochten onze jongens vanavond gelukkig weer de wei in. Nou ja, wei. Een koe zou zich er ziek aan eten, want Helmond Sport is de zoveelste club op KKD niveau met een ku(ns)tgrasveld. In een uiterst dunbezaaid stadion (Helmond draait niet best) kon er weer heerlijk gekoukleumd worden op de tribune. Want koud was het. NEC trad vanavond in de inmiddels vertrouwde opstelling aan. Bij Helmond stond Guus Joppen in de basis, voor wat het waard is.

Normaliter schrijven we dan iets als “vanaf de aftrap trokken beide ploegen fel ten strijde”, maar vandaag liepen beide ploegen vanaf de aftrap een minuut lang kalmpjes rond. Dat was niet vanwege werkweigering, maar in protest tegen racisme in het voetbal. Of het nou de valse start was of de vrieskou, de eerste helft was overwegend een saaie bedoeling. NEC spendeerde de eerste vijfenveertig minuten merendeels op de helft van Helmond Sport. Afgezien van een kansje voor Okita in de openingsfase was er echter weinig te beleven. NEC kreeg ook erg weinig ruimte van de thuisploeg, die vanavond vol op een 0-0 leken in te zetten. Helmond Sport hing met elf man achter de bal en maakte totaal geen aanstalten om de defensieve stellingen te verlaten.

Vlak na de hervatting kreeg NEC een goede kans, maar de inzet van Kuipers werd ternauwernood gestopt. NEC schakelde in het begin van de tweede helft duidelijk een tandje bij, ongetwijfeld mede geholpen door de nabijheid van het uitvak. Onze coaches wilden duidelijk meeliften op deze dadendrang, want Musaba werd na een goede tien minuten in het veld gebracht voor Romeny. Even later viel ook prompt de 0-1, gescoord door Okita. Ruim tien minuten voor tijd stoomde Musaba op de keeper af, maar hij ging voor eigen succes in plaats van af te leggen op een volledig vrij staande Flemming. Het bleef dus bij 0-1. en zoals dat dan zo vaak gaat, waar NEC kans op kans mist, daar schoot Helmond Sport vanuit het niets opeens de gelijkmaker binnen. En dus was de tweede periode opeens weer heel ver weg. Het zou toch weer niet?

 

Uitslag

Gelukkig wist NEC in blessuretijd toch nog de volle buit in de wacht te slepen. Uitgerekend Tom van de Looi, die een matige wedstrijd speelde en volgende week geschorst is vanwege een gele kaart vanavond, scoorde de bevrijdende 1-2. Pffffff.

De ploeg was uitzinnig na de late zege.

Toeschouwers

De thuistribunes waren slecht gevuld. In het uitvak was het echt intens blauwbekken geblazen.

 

Scheids

Geel voor Kvida en voor Van de Looi. Daarmee ontbreekt Van de Looi maandag tegen Jong Utrecht.

 

Hoogtepunten

Ondanks een handbalverdediging en een late tegentreffer, geeft onze ploeg niet op. Dat was voorgaande seizoenen wel anders. De kwaliteit laat regelmatig te wensen over, maar de echte wil om te winnen is er zeker. En daar begint het toch allemaal mee.

 

Dieptepunten

Branderhorst moet zijn eerste tegengoal in weken incasseren. Toegegeven, hij zat er mooi in, maar tegen een ploeg als Helmond Sport mag dat toch niet gebeuren.

 

Tactiek

Never change a winning team.

 

Inzet

Die is al weken prima. En daar begint het toch allemaal mee.

 

Conclusie

We weten dat NEC de kwaliteiten ontbeert om het spel te maken, dus het is niet echt een verrassing dat we het altijd moeilijk hebben tegen ploegen die vol voor de pot gaan hangen. Het spel verdiende vanavond dan ook bepaald geen pluim, maar de do-or-die mentaliteit van onze ploeg wel. Zelfs toen een gelijkspel op de tribunes al met gelatenheid was geaccepteerd, bleef onze ploeg zoeken naar de overwinning. En daarmee blijven we dus aan kop in de tweede periode. Maandag is de volgende wedstrijd al weer, een beetje op zijn Engels blijkbaar. Maar mij is altijd geleerd dat voetballers liever een wedstrijd spelen dan trainen, dus ik kan me niet voorstellen dat onze jongens rouwig zijn om zo’n korte rustperiode. Win je van Jong Utrecht, dan ziet de situatie er zeer rooskleurig uit opeens. Come on NEC!

De stand in de tweede periode. Een lekker gezicht.

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.