De week van…interlandvoetbal, Proper en periode vooruitzicht

Ik vind het echt bagger zo’n weekend zonder competitie(s) vanwege interlandvoetbal. Het is niet dat ik iets tegen Oranje heb maar voor mij staat elk weekend in het teken van voetbal kijken. Op vrijdag op de tribune bij NEC en daarna een heel weekend lang wedstrijden kijken uit buitenlandse competities. Beetje koken, biertje er bij, tv op de achtergrond, heerlijk! Maar goed nu moest ik het dus doen met Oranje en stroopte het weekend zich voort. Saai!!

Over Oranje gesproken. Vorige week woensdag verscheen er een interview in de VI met onze Dirk Proper die op dat moment in Brazilië in Oranje Onder -17 speelde. De kop van het artikel: “Proper in Brazilië: waarom Ajax, PSV en Feyenoord bot vingen bij de middenvelder”.

In het interview legt Dirk uit waarom hij bewust de interesse van deze clubs naast zich neer legt en er voor kiest om bij NEC te blijven. Dirk geeft aan dat hij zich bij NEC nog verder kan ontwikkelen, dat hij nog veel kan leren bij NEC en dat de plannen die de club heeft hem bevallen. Kijk daar word ik nou blij van! Ik vind het een goede zaak dat NEC deze jonge talentvolle jongen weet te behouden. Hij benoemt dat de plannen van onze club hem bevallen waaruit ik concludeer dat er op technisch vlak achter de schermen goed wordt doorgewerkt. Een goede zaak lijkt me!

Maar goed het (saaie) weekend is achter de rug en verlekkerd maak ik me al weer op voor aanstaande weekend. Vrijdag naar Helmond en maandag thuis tegen de blagen uit Utrecht. Twee wedstrijden die (op papier) gewonnen moeten kunnen worden. In de stand van de tweede periode staan we samen met Volendam eerste. Als wij vrijdag ‘gewoon’ winnen en maandag ook nog die inhaal wedstrijd dan staan we weer drie punten los. Als ik dan naar het programma kijk en zie dat Volendam uit tegen Excelsior moet, wat op papier toch een lastige is, dan zouden we aankomende twee wedstrijden zomaar een klein slagje kunnen slaan in de strijd voor de titel in de tweede periode. Wellicht geeft dit een boost aan het elftal voor de twee (lastige) uitwedstrijden die dan op het programma staan. Volendam uit op 29 november en Excelsior uit op 6 december. We eindigen deze periode op 13 december met een thuiswedstrijd tegen Almere

Dus wie weet in december een klein feestje in Nijmegen? Waarom niet?

Come on NEC!

Oostenrijk

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.