NEC pakt eerste thuiszege in onderhoudend duel

Afgelopen week pakten we onze eerste overwinning van het seizoen. Thuis staan we echter nog droog. Daar kon vanavond tegen Telstar verandering in worden gebracht. Dat moest dan wel gebeuren zonder Braken en Ndayishimiye; de eerste lijkt zeer binnenkort te vertrekken (de naam van Livorno zingt rond), de tweede werd eerder deze week disciplinair terug gezet naar Jong NEC. De zoveelste speler in NEC tenue die het blijkbaar dus niet kan opbrengen om normaal te doen. Romeny nam logischerwijs de plek van Braken over.

We begonnen met een minuut stilte voor Henk Bergamin, onze oud-voorzitter gedurende de magere jaren ’80 (zie ook De Week Van op DTH) die vorige week overleed. Vanaf het fluitsignaal trok NEC meteen ten strijde. Binnen tien minuten hadden we al enkele prima kansen om de score te openen. Na een kleine twintig minuten kwam NEC dan ook volledig verdiend op voorsprong. Uitgerekend Romeny, de vervanger van Braken, scoorde de openingstreffer. NEC bleef het betere van het spel houden na de openingstreffer, maar wist de tweede goal niet te vinden. Richting het einde van de eerste helft kwam Telstar toch weer een beetje terug in de wedstrijd, mede in het zadel geholpen door onzorgvuldig en ietwat gemakzuchtig voetbal bij NEC. Gelukkig zochten we – terecht – met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. NEC kwam al vroeg bijna op 2-0, nadat Van Landschoot na een snelle uitbraak van NEC zijn inzet ternauwernood gestuit zag worden door de keeper. Aan de andere kant was het enkele minuten later helaas wel raak. Tavsan kreeg veel te veel ruimte om te kunnen schieten en deed dit dan ook gretig: 1-1. Even later was het gelukkig alweer 2-1. Wolters kapte naar binnen en krulde de bal op prachtige wijze van afstand in het Telstar doel. Drie minuten later stond het zelfs ook 3-1, nadat Romeny zijn directe tegenstander uitkapte en goed binnen schoot. Na deze treffer verliet Musaba het veld voor Okita. Telstar kwam echter toch snel weer terug in de wedstrijd via een goal van Plet. NEC besloot in de laatste tien minuten weer 5-3-2 te gaan spelen met Sturing voor Van Landschoot. Ook Sellouf kwam in het veld voor Romeny. Diezelfde Sellouf speelde vlak voor het einde Okita in, die NEC verloste van de spanning door op schitterende wijze de bevrijdende 4-2 binnen te schieten.

Uitslag

4-2 dus, en dat was volledig verdiend. Een prima zege tegen een op voorhand stugge tegenstander.

Toeschouwers

De Goffert was lekker gevuld en we werden voor het eerst sinds lange tijd weer eens getrakteerd op een leuke wedstrijd.

Bedankt terug!

Scheids

Floot erg warrig, maar dat zijn we inmiddels wel gewend op het tweede niveau. Van de Looi kreeg geel.

Hoogtepunten

De eerste thuisoverwinning! En de tweede zege op rij. Bovendien toont Romeny dat we niet al te bezorgd hoeven zijn om een vertrek van Braken.

Dieptepunten

Achterin oogt het bij tijd en wijle nog steeds een beetje gammel. Vooral de eerste goal van Telstar leek nogal onnodig als men achterin wat attenter is en de ruimtes kleiner houdt. Maar goed, een kniesoor die daarom zeurt.

Tactiek

We zetten de lijn van de voorgaande duels door. Soms maken we het onszelf nog steeds onnodig moeilijk met fehlpasses en nonchalante acties, maar het team staat goed en er zit groei in.

Inzet

Richting het einde van de eerste helft zakten we een beetje weg, waardoor het in de tweede helft toch weer even lastig wordt. Gelukkig viel de 2-1 snel, anders had de gelijkmaker een cruciale kentering kunnen inluiden.