De week van…de huurachterstand

Gelukkig daar is ie weer. Terwijl de club hard werkt aan een meer glorieuze toekomst, ontstaat een nieuwe traditie. De huurachterstand!

Wat is een seizoen zonder huurachterstand? Het begint met een vette kop in De Gelderlander. Gevolgd door de (steeds lichtere) schrik bij de supporters: Oei, oh jee, echt waar, ach ja. Dan de verbolgen, verraste, verbijsterde reacties van de Nijmeegse politiek: Hoe kan dit nou weer? De zoveelste stank voor dank. Waarop de bekende reactie volgt van NEC: We zitten in een moeilijke fase, de huurovereenkomst is onhoudbaar, het stadion zakt langzaam (maar steeds sneller) in elkaar, zonder vernieuwd stadion is het over en uit met deze mooie, prachtige, schitterende club.

Waarna we overgaan tot de orde van de dag.

De huurachterstand is een mooi momentje om de nijpende situatie rond het stadion weer eens onder de aandacht te brengen. Wie weet gaat er ergens, bij gemeente of investeerders, iets schuiven. De huurachterstand is onderdeel van het grote stadionspel. Is het toeval dat NEC juist vorige week bekend maakte dat de kachels nooit meer aangaan? Waarschijnlijk niet.

Ok. Het bovenstaande is allemaal weer erg cynisch. Geen wonder, met dat eindeloze financiële geklooi. Op het veld gaat het intussen helemaal niet zo slecht. Het trio Bogers-Gesthuizen-Meijer (BGM, het Derde Triumviraat) werkt aan een team dat altijd keihard knokt en hopelijk ook steeds beter gaat voetballen. De wedstrijd tegen Telstar was in ieder geval een hele lekkere. Als het toch eens zou lukken om die verdediging van ons van ‘slecht’ op te krikken naar ‘middelmatig’, dan is verdomme alles mogelijk dit seizoen.

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.