Matig NEC pakt slechts punt in Dordrecht

NEC moest, na een overtuigende thuiszege vorige week, vandaag op bezoek bij FC Dordrecht. De Dordtenaren staan onder NEC op de ranglijst en dus hoopten we op een eerste uitzege in tijden. Jack de Gier hield vast aan dezelfde elf spelers als tegen Almere City, waardoor rechtsback Sanniez dus wederom op linksback begon en linksback Labylle op linkshalf. De logica ontgaat ons nog altijd, maar dat geldt wel voor meer dingen dit seizoen. Feit was dat NEC in de eerste helft weer eens zeer matig voor de dag kwam. Er was totaal geen urgentie, er werd niks gecreƫerd en het spel oogde traag en mat. Dordrecht had de betere (spaarzame) kansen en kwam na ruim een half uur ook verdiend op voorsprong. De Gier bracht vervolgens Dijkstra in voor een aangeslagen Sanniez. Diezelfde Dijkstra scoorde even later vanuit het niets zowaar de gelijkmaker en dus gingen we rusten met 1-1.

Vlak na de hervatting kwam Dordrecht alweer op voorsprong. Ndayishimiye werd even later in het veld gebracht voor een wederom tegenvallende Wolters. Het was echter pas na het inbrengen van Romeny in de 73e minuut dat NEC eindelijk weer op dreef leek te komen. Wat heet, Romeny scoorde koud in het veld ogenschijnlijk de gelijkmaker, maar de zwak opererende scheids keurde de goal af vanwege vermeend hands. Toch kwam NEC in de slotfase alsnog langszij door een doelpunt van Okita. We gingen zelfs bijna nog met de volle buit aan de haal, maar Ndayishimiye faalde oog in oog met de keeper van Dordrecht. Het zou ook te veel loon naar werken geweest zijn.

 

Uitslag

2-2 dus. Weer een redelijk nutteloos gelijkspel buitenshuis en de schwung is weer uit het team.

 

Scheids

Van de Eijk floot matig en past daarmee prima in het rijtje tweederangs arbiters die we in de KeukenKampioenDivisie hebben rondzwalken.

 

Toeschouwers

Verveeld hangend achter de hekken was er wederom weinig te beleven deze avond. Dit NEC reis je niet achterna voor de lol, zoveel is dit seizoen wel duidelijk.

 

Hoogtepunten

?

 

Dieptepunten

Tja.

 

Tactiek

Niet echt. We doen maar wat, zoals het hele seizoen al. De Gier is duidelijk niet gehaald vanwege zijn tactische vernuft.

 

Inzet

Matig.

 

Conclusie

Die nacompetitie blijft nog een verdomd eind weg en met een zoveelste gelijkspel schiet je wederom niks op. Elke week ziet De Gier weer aanknopingspunten en de week daarop is het weer naatje. Er zit geen verbetering in, het blijft overleven op basis van toevalstreffers en de vorm van de dag. Waar dit eindigt? Joost mag het weten. Er is geen pijl op te trekken met deze ploeg en deze coach.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.