NEC sloft naar zoveelste nederlaag

Volgens menigeen binnen NEC was met het gelijkspel tegen Sparta in eigen huis de omkeer ingezet, maar zoals wij allemaal weten maakt één zwaluw nog geen zomer. Het bewijs kon vanavond geleverd worden uit bij RKC te Waalwijk, bepaald geen hoogvlieger in de keukenkastjesdivisie. Daar mocht onze ploeg laten zien dat de intentie echt wel goed was en er aan de werklust niks schortte. Dat moest dan wel zonder Mart Dijkstra, want die was geschorst. Daardoor keerde Kevin Janssen maar weer eens terug op het middenveld naast Overtoom en Van den Berg. Voorin hield De Gier vast aan het experiment met Labylle op links en Okita op rechts. Of het zou werken, dat kunt u hieron….oh, de titel geeft het al weg? Verdulleme.

Mogen we al naar huis?

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk kort zijn. Het was niks. Na twee kleine kansjes voor NEC in het eerste bedrijf (kopbal van Janssen en schotje van Okita) was het uiteraard RKC dat op voorsprong kwam via Bergkamp. Op dat moment was Overtoom al geblesseerd uitgevallen en vervangen door Ole Romeny, want waarom zou je geen centrale middenvelder vervangen voor een vleugelspeler? Jack’s tactische intelligentie kent geen grenzen. Daarom waren we ook totaal niet verrast toen Jack voor het tweede bedrijf wederom een spectaculaire wissel doorvoerde. Hij haalde in de rust namelijk de eerder ingebrachte Romeny er weer uit voor Achahbar. Geen heilige huisjes blijven overeind bij Jack. NEC trok er in de tweede helft vrolijk op uit om de gelijkmaker te vinden en speelde zo enthousiast en vol beleving dat de meegereisde fans in het uitvak hun tijd lekker doorbrachten met keuvelen in de gracht en bier halen. Bij een enkeling werd er in een onbewaakt moment nog even een traan weggeveegd. Of het vanwege het niveau van de wedstrijd was of om de teloorgang van onze mooie club laten we in het midden. Darri kwam met twintig minuten resterend op de klok nog in het veld voor Kvida voor die zo broodnodige extra aanvallende impuls – wie beter daarvoor dan goaltjesdief Brahim Darri – dus we nemen maar aan dat er in de dugout van NEC nog hoop leefde op meer. NEC probeerde het richting het einde nog wel met een paar schoten op goal, maar de overtuiging ontbrak. Terwijl het hele uitvak snakte naar het eindsignaal, gooide de scheids er nog eens zes minuten extra tijd tegenaan. En na die zes pijnlijke minuten zocht onze ploeg begeleid door een halfhartig ‘Schaam je kapot’  vanuit het uitvak de kleedkamer op.

 

Uitslag

Dat krijg je er wel van, ja. Overal jeuk.

 

Scheids

Perez? Nou ja, hij had in elk geval een makkelijke avond. Vier gele kaarten netjes verdeeld tussen de beide ploegen.

 

Toeschouwers

Om toch nog even wat positiefs te melden, vandaag was het zowaar de vijftigste (!) keer dat de Bleumbus, vernoemd uiteraard naar onze illustere DTH voorzitter, alle trouwe clubhonden naar de zoveelste uitwedstrijd vervoerde. Legio had er voor de gelegenheid ook een doekje tegenaan gegooid en er was zelfs een heuse sjaal ontworpen om deze speciale gelegenheid te vieren.

 

Een sjaal voor alle gelegenheden! Op de achterzijde staat namelijk ‘We willen naar huis!” vermeld, dus zowel in goede als slechte tijden is dit kleinood van toepassing. 

 

Hoogtepunten

Het feestje in de Bleumbus.

 

Dieptepunten

De verdere aftakeling van Jack en zijn ploeg.

 

Tactiek

God zegene de greep.

 

Inzet

Het maakt geen ene moer uit wie je erin zet, het loopt toch voor geen meter.

 

Conclusie

Hoe pijnlijk we het ook vinden, we zien met geen mogelijkheid meer hoe Jack de kerst nog gaat halen. Het lijkt werkelijk helemaal nergens op en het wordt met de week alleen maar erger. Het is triest maar waar, maar dit gaat zo niet meer goed komen. Fijn weekend.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.