De week van…. de waarheid?

Na het gelijkspel thuis tegen Sparta, begeleid door een koor aan positivismes vanuit de selectie en het bestuur, volgde het zoveelste debacle uit tegen RKC. Wat vooral stof deed opwaaien was de wissel van Ole Romeny. Het veelgeroemde talent uit de eigen opleiding werd na een kwartier voetbal ingebracht voor de geblesseerde Overtoom, maar een klein half uur later alweer geslachtofferd door Jack de Gier die in Ole’s “onvolwassen” spel de oorzaak zag voor de Waalwijkse tegentreffer. Een paar dagen later werd Kevin Jansen opeens ‘op disciplinaire gronden’ teruggezet naar de beloften (en scoorde daar meteen ook twee keer) vanwege uitlatingen in de pers dat hij zijn reserverol beu zou zijn. Uiteraard hebben we momenteel weinig aan spelers die zich niet 100% in willen zetten voor de club, maar je kunt je zo langzamerhand toch niet aan het beeld onttrekken van een meer en meer wanhopige coach die in paniek om zich heen maait om zelf maar niet de spreekwoordelijke zwarte piet toegeschoven te krijgen.

Over schuiven gesproken, daar weet Leroy Labylle inmiddels alles vanaf. Als een levend schaakstuk werd hij in Waalwijk over het veld gedirigeerd. Hij begon als linksbuiten, werd daarna als aanvallende middenvelder ingezet na het wegvallen van Overtoom, schoof vervolgens door naar linkshalf na het inbrengen van Achahbar, en eindigde het duel zowaar op de rechtsback positie. We laten het aan onze trouwe lezers hoe dit te interpreteren: een illustratie van de enorme veelzijdigheid van Labylle, of van de tactische chaos bij de technische staf. Carlsen en Caruana zouden er in elk geval een kleine hartverzakking van gekregen hebben.

Ook al was er bitter weinig lol te beleven aan de wedstrijd tegen RKC, voor de meegereisde supporters was er vooraf en naderhand gelukkig nog wel wat te vieren. De inmiddels befaamde ‘Bleumbus’ reed namelijk voor de vijftigste keer onze trouwe fans naar een uitwedstrijd. En in een periode waarin er tragisch weinig reden is tot feesten werd deze statistiek met beide handen aangegrepen door de geplaagde NEC aanhang om nog eens flink de bloemetjes buiten te zetten. Legio Noviomagum had er zowaar een doekje en een fles champagne tegenaan gegooid, er was een speciale jubileumsjaal ontworpen en in de Bleumbus was het groot feest met slingers, bier en vooral veel dom gelul. Uiteraard was ook onze eigen René van Spamwijk van de partij om de avond van foto’s en commentaar te voorzien.

Vrijdag staat het thuisduel tegen FC Volendam op het programma en we kunnen in elk geval al een streep zetten door de namen van middenvelders Jansen (gestraft), Overtoom (zo te zien in elk geval tot aan de winterstop geblesseerd) en Van den Berg (geschorst en ziet zijn honderd euro in rap tempo verdampen). We kunnen dus gezellig volop speculeren met welke geniale tactische vondsten Jackiegoal deze keer op de proppen komt. Sturing was eerder dit seizoen nog enkele malen een opvallende keus in de middenlinie, maar naar verluid is ook hij geblesseerd. Het zal dus interessant worden om te zien wie naast Mart Dijkstra en (naar we aannemen) Anass Achahbar het middenveld komt opvullen. Paolo Sabak heeft De Gier ogenschijnlijk nog niet kunnen bekoren en hem opstellen wordt wellicht te offensief in combinatie met Achahbar, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat de keus op hem zal vallen. Wellicht dat we ditmaal Robin Buwalda  zullen zien opdraven naast Dijkstra, maar inmiddels kijken we nergens verbaasd meer van op. Een kat in het nauw… etcetera. Zeker lijkt dat winst tegen Volendam, of op zijn minst een optreden dat de murwgeslagen toeschouwers wakker kan schudden en bekoren, op zijn minst vereist is om De Gier in het zadel te houden. Anders vrezen we dat een zoveelste clubicoon op trieste wijze via de zijdeur de club mag verlaten voor de kerstborrel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.