NEC gaat winterstop in na zoveelste kansloze optreden

Twente uit, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Na de hopeloze nederlaag thuis tegen MVV gaf niemand NEC vanavond nog een serieuze kans. De vraag was niet zo zeer of NEC zou verliezen, maar met hoe veel. Jack de Gier, die eerder nog sprak over vastigheid in de basis, zette voor deze wedstrijd doodleuk Sanniez op linksback. Waarom ook niet, we hebben inmiddels zo’n beetje alles wel langs zien komen. Joppen mocht op rechtsback en dus kon Kvida weer vanaf de bank toekijken. Labylle begon weer op het middenveld naast Dijkstra en Achahbar.

De eerste kans was voor Twente, waar een schot van afstand voor het NEC doel langs krulde. Na een goed kwartier voetbal liet ook NEC een kans noteren, maar de scheids oordeelde dat Braken zijn tegenstander onreglementair opzij had gezet. NEC tikte in de openingsfase best aardig mee met Twente, zonder daarbij tot echt grote kansen te komen omdat het te slordig was in de eindfase. Eigenlijk het beeld dat we de afgelopen weken ook steeds zagen. En dus was het, als het patroon stand zou houden, wachten op de openingstreffer van Twente uit een omschakelingsmoment. En zo geschiedde dan ook. Na een half uur spelen mocht Zekhnini helemaal vanaf de eigen helft doorrennen naar het NEC doel zonder dat hem (Rens? Rens? REEENS??) geen strobreed in de weg werd gelegd en de 1-0 binnen schieten. Tuurlijk, Okita had wellicht een vrije trap moeten hebben in plaats van dat Twente de bal kon behouden, maar het was pijnlijk te zien hoe makkelijk Twente er bij ons vervolgens (Rens? Rens? REEEENS?) doorheen liep. Daarna zakte het niveau bij beide ploegen weer door de ondergrens en konden we de rest van het eerste bedrijf schriftelijk afdoen.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Met nog geen twee minuten spelen op de klok was het alweer raak. Opnieuw kon Twente vanuit de omschakeling onbedreigd het halve veld oversteken om vervolgens na zwak verdedigend ingrijpen de bal mooi in de bovenhoek achter Van Duin te krullen voor de 2-0. Twente rook bloed en ging op zoek naar de 3-0. Na een uur spelen kwamen de Tukkers met bijna speels gemak tot diverse malen door de NEC defensie heen, maar miraculeus genoeg viel de derde treffer (nog) niet door degelijk optreden van ondermeer Van Duin en het nodige kunst- en vliegwerk. Op dat moment was Dijkstra al uit zijn lijden verlost en had Sabak zijn plek ingenomen. Even later duwde een gefrustreerde Okita zijn man omver, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Twente bleef ondertussen kansen genereren en om zeep helpen, terwijl NEC eigenlijk de hele wedstrijd nog geen schot op het Twente doel had gelost. De Gier bracht met nog 25 minuten op de klok Romeny in het veld voor Achahbar in de hoop toch iets te forceren. Even later kwam ook Mike Tresor in het veld voor Braken. Terwijl aan de overkant Van Duin wederom een schot van Twente goed wegbokste. Zonder Van Duin had het ongetwijfeld al 4-0 gestaan. De ingevallen Sabak schoffelde met een paar minuten resterend op de klok ook nog even van achteren een tegenstander omver (op de helft van de tegenstander, nota bene) en mocht met rood inrukken. Welja, waarom ook niet. Van Duin redde ondertussen ook potentiële goal vijf na het zoveelste geklungel in onze defensie.

 

Uitslag

2-0 dus. Hebben we vanavond één kans gecreëerd? Erm. Nee.

 

Scheids

Trok drie keer geel en een keer rood. Voor de statistieken.

 

Toeschouwers

Niet alleen was de wedstrijd niet om aan te zien, in het uitvak werd ook nog eens geen bier geschonken. Het uitsupportersleven gaat niet over rozen.

 

Hoogtepunten

Van Duin keepte best aardig.

 

Dieptepunten

Niet echt, het was allemaal even beroerd.

 

Tactiek

Niet bestaand. Het hele elftal hangt van los zand aan elkaar. Er is een reden dat we een significant deel van onze tegendoelpunten om de oren krijgen in de omschakeling; er is namelijk totaal geen organisatie op het veld. Het patroon is inmiddels net zo bekend als deprimerend: balverlies voorin, tegenstoot, goal. Nadat we eerst dertig minuten in slaap gesust zijn door op het oog best degelijk maar ongevaarlijk veldspel van NEC.

 

Inzet

Het oogt altijd slecht als je geen idee hebt waar je mee bezig bent.

 

Conclusie

Over en uit. Dit kwam al weken niet meer goed en daar heeft deze wedstrijd nog een week aan toegevoegd. Riepen we jaren geleden al dat de gifbeker toch een keertje echt leeg zou moeten zijn, inmiddels weten we beter. NEC is een aards tranendal en er is geen regenboog aan de horizon. Prettige feestdagen allemaal.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.