Diep, dieper. Diepst?

Eerlijk gezegd weten we het ook even niet meer. Natuurlijk is na de zoveelste nederlaag de kritiek op Jack de Gier niet van de lucht, maar hadden we onder zijn leiding niet net twee heel behoorlijke wedstrijden achter de rug? Waren we met tien man niet minimaal gelijkwaardig aan koploper FC den Bosch?

Tegen MVV stond loopwonder Labylle als contoleur op het middenveld, speelde Kvida linksback en Darri, als man in vorm, linksbuiten. Een opstelling waar weinig supporters raar van zullen hebben opgekeken.

Dat het team, in de gekozen samenstelling en na de prestatie van vorige week, dan zo voor de dag komt als gisteren tegen MVV, maakt behoorlijk moedeloos.

Is de selectie in potentie dan gewoon veel minder dan we dachten? Feit is dat de spelers in de meeste wedstrijden niet laten zien dat ze technisch, tactisch, fysiek en mentaal meer zijn dan niveautje middelmaat KK-Divisie. Komt dat dan door de technische staf die er niet in slaagt het beste in de spelers naar boven te halen? Maar die wedstrijd tegen FC den Bosch dan, hoe verklaren we die?

Anass Achahbar verslagen. Foto: Rob Koppers

Feit is ook dat deze selectie, ondanks de aandacht die er bij de samenstelling aan is besteed, mentaal weer zwak is. Een beetje tegenslag en wat gefluit van de tribunes zorgen meteen voor ‘enorme druk’ (lachwekkend) en de meeste spelers zijn niet in staat om één keer per week vol gas een wedstrijd in te gaan. Om ze te harden moeten ze misschien een paar maandjes op stage bij Boca Juniors. Of wellicht kan Pepijn Lijnders nog eens langs komen om te vertellen hoe het is om als speler van Liverpool zestig wedstrijden per jaar te spelen, vol gas en zonder gezeik. Of, iets simpeler, nu het lekker koud is, ’s ochtends om vijf uur training, een uur lang slidings maken in korte broek op een bevroren veld.

Ach, het is duidelijk, wij weten het ook effe niet meer en snakken naar de winterstop. Als De Gier ontslagen zou worden, is dat ergens te begrijpen, maar of het iets oplost? Hoe komen we in godsnaam nog eens tot een groep spelers die er een heel seizoen lekker opknalt en ook nog redelijk kan voetballen? Gelukkig gaan ze bij NEC nu een technische visie bedenken (altijd handig om te hebben), dus wie weet.

Ondertussen durft niemand meer te zeggen dat we als club het dieptepunt inmiddels hebben bereikt. Het is niet eens meer onvoorstelbaar dat we dit seizoen de playoffs niet eens gaan halen. Nog één wedstrijd te gaan dit jaar. Als we die nou eens winnen, kunnen we toch nog met een beetje hoop de feestdagen in.

Uitslag
De 0-1 overwinning van MVV kan je moeilijk terecht noemen, dat bakte er ook niks van. Een bloedeloze 0-0 had het moeten worden.

Toeschouwers
Toch een positief puntje dat er nog ruim 8300 toeschouwers op zo’n wedstrijd afkomen. De sfeer was trouwens overwegend gelaten.

Positieve punten
Leuke spandoeken in vak 080. Tien jaar geleden speelden we Europees en alles komt goed.

Foto’s: Rob Koppers

Negatieve punten
Ach

Scheidsrechter
Liep rond en blies af en toe op z’n fluit.

Inzet
Het was allemaal veel te tam, vanaf het begin. Geen beweging, geen duelkracht. Nee, de inzet was niet goed.

Tactiek
Niks op aan te merken. Uitvoering naadje.

Conclusie
De enige mogelijke conclusie die we op dit moment kunnen trekken is dat niemand het meer weet.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.