DTH Awards 2017-2018: Het Mooiste Hokkie

De eerste stemronde van de DTH Awards is voor het “Mooiste Hokkie”

(De prijs voor het mooiste doelpunt van dit seizoen)

We starten deze serie van DTH Awards meteen met een lastige categorie: het Mooiste Hokkie. Want een van de (vele) nadelen van het spelen in de biercompetitie is dat je niet op je gemakje nog eens wat goals kunt terugkijken op internet. We zijn dus volledig aangewezen op onze door bier (of cola in het geval van onze capo) bedwelmde herinneringen en de inbreng van onze medesupporters om de beste doelpunten van dit seizoen te kunnen nomineren. Desalniettemin wisten we toch nog een vijftal mooie doelpunten op te diepen uit onze grijze massa.  Hopelijk zijn we geen toppertjes vergeten, maar zo wel, dan is er in elk geval geen bewijs…

De genomineerden zijn:

Ferdi Kadioglu, NEC – MVV (3-1, eindstand 4-1)

Waar MVV ons een paar maanden geleden nog een pijnlijke 4-1 nederlaag bezorgde in Limburg, daar werden in september 2017 in de Goffert diezelfde cijfers op het bord genoteerd in ons voordeel. Het is tekenend voor een wisselvallig en onberekenbaar seizoen. Uiteraard vergeten we de Maastrichtse martelgang het liefst zo snel mogelijk. De thuiswedstrijd herinneren we ons echter nog wel prima, zeker vanwege enkele fraaie goals. Rayhi zette NEC met een soleeractie die op de rand van een DTH Award nominatie bungelde op 2-1 in de tweede helft, maar het was de goal van Kadioglu die de show stal die avond. Tien minuten voor het einde ging Ferdi een mooi een-tweetje aan met Langil, waarna de uitblinker van de avond de bal beheerst onder de MVV keeper door tikte.

Mohamed Rayhi,  Fortuna – NEC (1-1, eindstand 1-2)

De grootste bedreiging voor directe promotie dit seizoen is tot dusverre Fortuna gebleken. Hoewel NEC in de uitwedstrijd in oktober uiteindelijk met de winst aan de haal ging, was Fortuna die avond zeker niet de mindere ploeg. Sterker nog, de Limburgers kwamen al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Gelukkig hebben wij Rayhi. Binnen tien minuten nadat NEC op achterstand kwam scoorde hij namelijk de belangrijke gelijkmaker, en wat voor eentje! Rayhi nam een voorzet door de lucht vanaf links vol op de wreef, waarna de bal met een noodvaart hoog in het dak van het Fortuna doel verdween. Een heerlijke poeier en bovendien de opmaat voor drie hele belangrijke punten.

Mohamed Rayhi, NEC – Cambuur (2-1, eindstand 3-1)

We kunnen rustig stellen dat Rayhi in de maanden voor de kerst een prima periode kende. Niet zo vreemd dus dat hij twee (bijna zelfs drie!) nominaties in de wacht sleept voor het Mooiste Hokkie. In november scoorde hij thuis tegen Cambuur maar liefst twee keer (1-1 en 2-1), maar het was de tweede goal die ons het meest is bijgebleven. Nadat Breinburg halverwege de eigen helft de bal ontfutselde van een Cambuurling, ging Kadioglu er met het leer vandoor. Aanbeland op de helft van de tegenstander gaf hij een diepe steekpass op de opstomende Rayhi, die zag dat de keeper ver voor zijn doel stond. Met een bekeken lobje liet hij de Cambuur doelman kansloos en plofte de bal diep in de hoek van het doel.

Sven Braken, Almere City – NEC (3-2, tevens eindstand)

Uiteraard mag de topscorer niet ontbreken in een ‘mooiste doelpunten’ lijstje, al lijkt Braken inmiddels uit de gratie gevallen bij Lijnders. De wedstrijd waarin Braken zijn nominatie verdiende was bovendien een pijnlijke en van NEC zijde wanstaltige verliespartij, wat doorgaans geen goede voedingsbodem is voor nominaties. Dat Braken er toch eentje verdiende zegt veel over de schoonheid van zijn tweede doelpunt in Almere. Een kwartier voor tijd besloot Sven om van buiten de zestien het doel van Almere op de korrel te nemen. En hoe. De bal vloog met een fraaie boog over de doelman heen en pasklaar de kruising in. Een fijne goal in een verder diep bedroevend duel.

Ferdi Kadioglu, Jong FC Utrecht – NEC (0-1, eindstand 0-2)

Kadioglu pakte op de valreep (medio maart) nog een tweede nominatie mee. De jongeling van NEC voelt zich in Utrecht blijkbaar goed op zijn gemak, want na eerdere goede optredens in de Domstad was hij ook tegen de Utrechtse beloftes in goeden doen. Hij tekende bovendien voor de openingstreffer. En wat voor eentje. Breinburg stuurde Ferdi weg met een prima pass, die Kadioglu met een wonderschoon lobje oog in oog met de keeper omzette in een goal.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen op een van deze vijf doelpunten.